Pasi de recuperare dupa operatia la genunchi

0 Shares
0
0
0

Pasi de recuperare dupa operatia la genunchi
In viata de zi cu zi, exista o multime de persoane care fie aluneca si cad foarte urat, fie din diferite alte motive ajung sa fie supuse unor interventii chirurgicale la genunchi.

Referitor la aceste interventii chirurgicale, trebuie precizat faptul ca sunt destul de complicate, iar pacientii au nevoie apoi de o perioada de recuperare, pentru a-si putea relua activitatea zilnica.

In ceea ce priveste recuperarea dupa o astfel de interventie chirurgicala trebuie sa precizam faptul ca exista persoane care au nevoie de o recuprare rapida care poate dura intre 6 si 12 saptamani, insa exista si persoane care se recupereaza mai greu, iar recuperarea pe termen lung poate dura intre 6 si 12 luni.

Aici este foarte important de mentionat ca persoanele care nu sunt atat de norocoase sa se recupereze rapid dupa o astfel de interventie chirurgicala la genunchi, trebuie sa isi indrepte atentia spre un centru de recuperare medicala Bucuresti.

Un centru de recuperare medicala este extrem de important, deoarece acolo pacientii sunt tratati de catre cel mai bun personal medical, care se ocupa doar de recuperarea pacientilor, iar astfel sansele de recuperare sunt foarte mari.

Ei bine, in ceea ce priveste recuperarea, totul incepe cu debutul recuperarii, iar persoanele care au fost supuse unei interventii chirurgicale, vor fi ajutate de catre fizioterapeuti, care le vor pune incetul cu incetul genunchii in miscare, cu ajutorul unui aparat de miscare pasiva continua, care indoaie si indreapta genunchiul operat.

Un fizioterapeut exte extrem de important deoarece acesta va invata pacientii cateva miscari specifice gleznelor, care vor stimula fluxul de sange de la nivelul piciorului.

Persoanele care au fost supuse unei asemenea interventii chirurgicale trebuie sa acorde o mare atentie si igienei personale, iar dupa ce medicul le da acceptul de a face dus, va fi nevoie ca pielea sa fie uscata prin tamponare si nu prin frecare in zona operata.

Persoanele care au fost supuse unei interventii chirurgicale la genunchi nu trebuie sa foloseasca alte creme si unguiente decat cele recomandate de catre medic, si nu trebuie sa isi spele foarte des genunchiul in primele doua saptamani.

Dupa interventia chirurgicala, pacientii vor putea pleca acasa, la 3 – 4 zile de la operatie, iar acasa, vor stii sa isi schimbe si pansamentul fiind invatati de catre personalul medical.

O mare parte dintre pacienti, in saptamanile 3 – 6 de dupa operatie vor putea incepe sa isi reia activitatile, insa trebuie evitata presiunea asupra genunchilor.

Incepand din saptamana a 4a, pacientii vor trebui sa renunte si la medicamentele pentru durere, iar din saptamana cu numarul 6 vor putea sa conduca.

Ei bine, dupa cum am mai spus, acestia sunt pacientii norocosi care se recupereaza rapid, insa exista si pacienti care sunt mai ghinionisti si care se recupereaza mult mai greu, insa din fericire pentru acestia, odata ce se vor interna intr-un centru de recuperare medicala, beneficiind de cele mai bune servicii medicale, se vor recupera si ei incetul cu incetul.

Asadar, persoanele care au fost supuse unor interventii chirurgicale la genunchi, au nevoie de o perioada de recuperare, insa cu siguranta vor putea sa isi reia activitatile zilnice mai repede sau mai tarziu.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like