Produse bio. Cum sa le distingem pe piata?

0 Shares
0
0
0

In calitate de consumatori responsabili, ne pasa sa cunoastem originea si particularitatile fiecarui produs pe care il cumparam. Si cu atat mai mult daca este legata de dieta noastra si, prin urmare, de sanatatea noastra.

In acest post va propunem sa va oferim cheile, astfel incat sa puteti diferentia produsele bio si sa stiti, in orice moment, ce produs consumati.

Produsele bio, in acelasi mod ca si produsele ecologice sau ecologice, impartasesc unicitatea de a nu fi fost fabricate artificial sau de a fi utilizat substante chimice, pesticide sau ingrasaminte in oricare dintre etapele lor. Intra pe cosulbio.ro – magazin produse bio unde vei gasi cu siguranta cele mai bune produse.

Prin urmare, acestea sunt produse care fac parte din retelele fair trade, o forma alternativa de consum care sprijina ingrijirea mediului si promoveaza o serie de practici de combatere a exploatarii fortei de munca si a copiilor si de promovare a dezvoltarii sociale. Pentru a lua in considerare de doua ori!

Care sunt caracteristicile alimentelor Bio?

Au fost marcile si, desigur, consumatorii, care de-a lungul timpului au definit nuantele dintre aceste categorii. Lasa-ne sa intram in ele!

In cazul produselor Bio, diferenta este ca sunt alimente care nu au suferit nicio modificare in timpul procesului de preparare, asa se intampla, de exemplu, cu unele fructe sau legume de pe piata traditionala la care adauga substante chimice pentru a-si imbunatati textura, culoarea sau aroma.

Cum stii daca produsele pe care le consumi sunt organice?

 Cheia este in etichetarea sa. Acolo puteti vedea toate timbrele care certifica daca ceea ce cumparati este de origine ecologica, printre care logo-ul EU Organic Bio sau “eurosheet”, un logo dreptunghiular compus dintr-un varf de stele pe un fundal verde, iese in evidenta.

Alte consideratii generale despre produsele Bio

Chiar daca produsele Bio sunt neaparat ecologice, in supermarketuri si magazine putem gasi atat o eticheta, cat si cealalta. Ce vrea sa insemne asta? Este o diferenta substantiala de a cumpara unul sau altul? De fapt, nu este. Pur si simplu, sigiliul este o modalitate de a evidentia faptul ca procesul de fabricare a acestor produse a avut anumite prioritati: mediul, in cazul celor ecologice; naturale, in cazul celor biologice.

Pe scurt, data viitoare cand gasiti un produs cu eticheta Bio, amintiti-va ca acestea sunt produse care:

  • Ele efectueaza un proces natural de selectie a speciilor. Pe scurt, ca materiile prime ale produselor, indiferent daca sunt animale sau specii de plante, sunt selectate in mod natural si nu sunt modificate genetic pentru a-si imbunatati caracteristicile.
  • Acestea contribuie la ingrijirea biodiversitatii. Tratamentul bun al speciilor implica conservarea varietatii speciilor din ecosisteme.

Ingrasamintele, desi imbunatatesc aspectul alimentelor, reduc semnificativ calitatile nutritionale. Acelasi lucru nu se intampla si cu produsele Bio. Alege si tu sa folosesti produse bio!

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like