Sfaturi pentru siguranța utilizării piscinei

0 Shares
0
0
0

Iată 10 sfaturi pe care trebuie să le știe orice părinte şi orice copil despre siguranța în privinţa utilizării unei piscine. Indiferent dacă copiii dumneavoastră petrec timp la o piscină publică sau aveţi în curtea dvs o piscină rezidențială, asigurați-vă că împărtășiți cu ei aceste reguli importante de siguranță a utilizării piscinei!

1. Mergem, nu alergăm

Regula numărul unu de siguranță a utilizării piscinei este să nu alergi niciodată lângă o piscină. Şansele de a aluneca pe betonul umed sunt foarte mari, iar acest lucru poate avea urmări foarte grave.

2. Ascultă instrucțiunile și respectă regulile piscinei

Piscinele publice pot avea reguli diferite privind comportamentul și jocul în piscină, inclusiv jucăriile și ținutele permise. Respectați întotdeauna regulile piscinei.

3. Fără sărituri în capătul puțin adânc al piscinei

Faceți sărituri numai în zonele în care acest lucru este permis și nu vă aruncaţi niciodată într-o piscină supraterană. Leziunile în urma săriturilor pot avea consecințe pentru toata viața.

4. Fără jocuri violente

Accidentele de înec pot apărea în timpul jocurilor mai violente în piscină, în special cu copiii mici. Nu săriți unul peste altul în piscină şi nu țineți niciodată pe cineva sub apă.

5. Nu vă jucați în jurul scurgerilor și capacelor

Chiar și atunci când sunt echipate corespunzător, scurgerile și capacele piscinei pot fi periculoase. Nu vă jucați niciodată lângă gurile de scurgere sau de aspirare. Accidentele apar atunci când cineva sau ceva se lipește de aceste canale de scurgere sau de aspirație și reprezintă un pericol grav pentru copiii care sunt prea mici pentru a se putea desprinde. Dacă sunteți proprietarul unei piscine, inspectați-vă scurgerile și capacele în mod regulat pentru a vă asigura că funcționează corect.

6. Nu înota niciodată singur

Nimeni nu ar trebui să înoate singur, iar copiii nu ar trebui să fie lăsați nesupravegheați într-o piscină, chiar dacă sunt înotători foarte buni. Accidentele de înec sunt mult mai probabil să apară atunci când victima este singură sau nesupravegheată.

7. Protecţia solară face parte din plan

Purtați întotdeauna protecție solară când înotați în aer liber și purtați îmbrăcăminte adecvată lângă piscină. Acest lucru este deosebit de important pentru copii.

8. Folosiți în mod corespunzător echipamentul de siguranță al piscinei

Echipamentul de siguranță al piscinei nu trebuie folosit pentru joacă. Asigurați-vă că toate echipamentele sunt bine întreținute și disponibile pentru o utilizare adecvată ori de câte ori este necesar.

9. Afară din piscină și în casă când se apropie o furtună

Fulgerul poate lovi brusc, chiar și în absența ploii sau cu cerul albastru. Adăpostiți-vă când se apropie o furtună și rămâneți în afara apei până la cel puțin 30 de minute după ce s-a văzut ultimul fulger sau s-a auzit ultimul tunet.

10. Învăţaţi cum să reacţionaţi în caz de urgență

Părinții și îngrijitorii ar trebui să cunoască elementele de bază ale CPR (Resuscitare Cardio Pulmonara) și de prim ajutor. Aveți întotdeauna cu dvs un telefon încărcat. Copiii trebuie învățați să anunțe imediat un adult dacă cineva are probleme în apă.

Siguranţa este foarte importantă, iar respectarea regulilor de siguranţă şi existenţa unor echipamente sigure pot salva vieţi. Dacă aveţi în plan instalarea unei piscine în curtea dvs, nu uitaţi de elementele de siguranţă, care trebuie avute în vedere încă din faza de proiectare. Apelaţi la un constructor care dovedeşte că are experienţa şi viziunea necesare pentru construirea unei Piscine Premium, care să vă ofere cele mai mari satisfacţii în urma investiţiei făcute, dar şi un nivel ridicat de siguranţă.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.