Tehnici SEO pe care le poti aplica gresit

0 Shares
0
0
0

tehnici-seo-pe-care-le-poti-aplica-gresitIgnora search engine optimization si concentreaza-te pe continut – cel mai prost sfat. Ever. Seo este inca la putere si va mai fi pentru multa vreme de acum incolo. Pentru optimizare seo Bucuresti, intra pe Smartseopack.com.

Bineinteles, regulile se schimba tot timpul, seo nu mai este la fel ca acum cativa ani, in consecinta ai nevoie de un plan SEO bine pus la punct, pentru afacerea ta online. Iata doar cateva statistici:

  • Peste 93 de procente din toate experientele online ale utilizatorilor care fac browsing pe internet, incep prin intermediul unui motor de cautare (Google, Bing, etc.).
  • Peste 75 de procente din utilizatori nu fac scroll niciodata mai departe de prima pagina din Google, considerand rezultatele de pe celelalte pagini mai putin interesante.
  • Peste 70 de procente din utilizatorii care fac browsing pe web ignora add-urile platite (paid adds), unii chiar le urasc.

Este SEO asadar necesar? Cu siguranta, este. Seo “traduce” pur si simplu continutul site-ului tau intr-un limbaj foarte usor de inteles de catre motoarele de cautare. Cu cat este continutul mai usor de inteles pentru acestea, cu atat vei avea rezultate mai bune.

Formulele si algoritmii folositi de Google sau Bing nu sunt cunoscute in totalitate, dar exista cativa factori majori sau daca vrei semnale, ce pot arata in ce directie se indreapta website-ul tau din punct de vedere SEO. Acestia ar fi continutul si link-urile catre site-ul tau. Alti factori joaca si ei un rol destul de important:

  1. Cuvintele cheie.

Cuvintele cheie obisnuiau sa fie… ei bine, cheia. Dar acum, content is king – continutul este regele. Totusi, ai inca nevoie de aceste cuvinte cheie. O greseala pe care o fac atat novicii in SEO cat si expertii, este sa aleaga cuvintele cheie nepotrivite. Alta greseala majora este practica de “keyword stuffing” sau aglomerarea cuvintelor cheie.

Daca vei face asta, motoarele de cautare te vor penaliza, iar site-ul tau va scadea in ranking. Google foloseste Latent Semantic Indexing (LSI) pentru a-ti analiza textele si pentru a determina astfel variatia de cuvinte cheie. Ai incredere in acest tool. Nu aglomera cuvintele cheie si foloseste sinonime in mod natural, alternativ, ale expresiilor si repetiilor cuvant-cu-cuvant.

Concentreaza-te pe un cuvant cheie, dar nu-l forta. Include-l in cat mai multe variatii de continut (in titlu, in primul paragraf, in meta-description si de cateva ori in corpul principal al textului). Este suficient.

  1. Anchor text-ul.

Anchor text-ul reprezinta acel text pe care poti executa click cu mouse-ul, fiind redirectionat astfel catre un hyperlink. Vrei ca link-urile de pe o anumita pagina (din site-ul tau) sa trimita catre alt continut de pe acelasi site. Aceasta practica este una buna si contribuie la optimizare.

  1. Optimizarea imaginilor.

Tuturor ne place continutul vizual, fie ca vorbim despre imagini sau video. Continutul vizual are sanse sa fie vizualizat de mai multi vizitatori, care nu au rabdare sa citeasca foarte mult text.

Dar, exista o problema: motoarele de cautare nu pot citi imagini. Pentru ca imaginile de pe site-ul tau sa contribuie si ele la SEO, cauta sa gasesti descrieri potrivite pentru acestea (alt-description-uri).

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like