Telefonul care nu necesita upgrade

0 Shares
0
0
0

Telefonul care nu necesita upgradeTelefonul care nu necesita upgrade a fost creat de un designer olandez. Acest nou device iti permite sa poti inlocui camera foto, bateria si capacitatea de stocare, cu un singur click.

Daca iti doresti piese telefoane de cea mai buna calitate, intra pe AccesoriiGsm.ro.

Phonebloks pe numele sau, acest smartphone este conceput in parti detasabile, ce permit proprietarului sa inlocuiasca componente stricate sau depasite din punct de vedere hardware, asa cum ar fi camera, bateriile sau memoria interna. Utilizatorii pot sa-si imbunatateasca senzorul foto prin adaugarea de noi lentile, de exemplu.

In loc sa cheltuiesti sute de dolari pe un nou smartphone de top in fiecare an, ce-ar fi daca ai putea sa-ti pastrezi telefonul pentru foarte multi ani, schimbandu-i din cand in cand partile componente esentiale, cu unele la zi, din punct de vedere al performantei? Asta este si ideea din spatele device-ului PhoneBloks.

Creat de catre designer-ul olandez Dave Hakkens, PhoneBloks ese un smartphone customizabil, conceput pe ceea ce se cheama “elemente modulare” sau “blocuri”, care pot fi schimbate imediat si inlocuite cu unele noi, mai performante.

Daca bateria ta nu mai functioneaza la parametri optimi de exemplu, o poti schimba cu una noua, de aceeasi capacitate sau chiar mai puternica. Capacitatea de stocare poate fi imbunatatita si ea radical, urmand aceleasi principii. La fel si camera foto, prin inlocuirea intregului bloc al camerei sau prin adaugarea de lentile noi, etc.

Hakkens a conceput acest smartphone ca pe o forma de reciclare mai prietenoasa cu mediul inconjurator. Detinand un astfel de device, nu vei mai fi nevoit sa cumperi mereu unul nou si astfel vei proteja natura, pentru ca smartphone-ul tau nu va mai fi produs din nou, de la 0, folosind materiale concepute intr-un proces de productie poluant.

Mai mult decat atat, conform ultimelor studii, in fiecare an sunt aruncate milioane de smartphone-uri stricate sau depasite, iar acestea nu sunt de cele mai multe ori reciclate cum trebuie, ajungand sa polueze mediul inconjurator.
Prin aparitia unor astfel de device-uri ca si cel creat de catre Dave Hakkens, aceasta problema ar putea fi rezolvata foarte rapid, daca utilizatorii din intreaga lume ar alege sa-si cumpere astfel de telefoane.

PhoneBloks este un smartphone conceput din blocuri ce se pot imbina intre ele. Fiecare componenta are functia sa proprie iar telefonul include standardul bluetooth, precum si un transmitator wi-fi, o baterie, senzor de camera, blocul display-ului si blocul capacitatii de stocare.

Toate aceste componente pot fi inlocuite la un moment dat, cu altele noi, mai performante. Pana si cei de la Google au un proiect asemanator, bazat pe design-ul lui Hakkens, proiectul primind numele de Ara.

In plus, Dave Hakkens ne asigura ca alegerea constructiei unui device pe blocuri de componente, este totodata si cea mai buna cale de a-ti personaliza telefonul, in asa fel incat sa fie unic sau sa se plieze cat mai bine pe stilul tau de folosire. Acest lucru nu este atat de usor cu alte device-uri, care sunt standardizate si la care nu mai poti schimba foarte multe.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like