Uneltele electrice. Exemple de beneficii.

0 Shares
0
0
0

Uneltele electrice. Exemple de beneficii.Uneltele electrice sunt unele dintre cele mai economisitoare de timp aparate create vreodată.

Prin utilizarea aerului comprimat, a electricității sau a combustiei, aceștia le permit celor care le folosesc să finalizeze lucrări pe care alții care folosesc instrumente tradiționale fie nu le-ar putea realiza, fie ar dura mult mai mult. Uneltele electrice pot fi împărțite în numeroase categorii, inclusiv portabilitatea, sursa de alimentare și scopul.

Exemple

Uneltele electrice apar de obicei în una din cele două categorii – staționare sau portabile. Uneltele electrice staționare sunt fie mașini mari care nu se mișcă ușor, fie mașini care trebuie fixate strâns pe un obiect staționar pentru a funcționa corect.

Uneltele electrice portabile pot fi transportate cu ușurință dintr-o locație în alta și, de obicei, sunt suficient de ușoare pentru a fi utilizate în timp ce sunt ținute în mâinile unei persoane. Modelele staționare au de obicei avantajele de precizie, putere și netezime; versiunile portabile de versatilitate și călătorie.

Un alt mod de a clasifica uneltele electrice este prin energia pe care o folosesc pentru a funcționa. Uneltele electrice funcționează de obicei pe unul dintre cele trei tipuri de energie: aer comprimat, electricitate sau combustie.

Când se folosește aer comprimat, aerul este împins prin dispozitiv pentru a deplasa diferite părți mecanice. Compresorul de aer al instrumentului este de obicei alimentat de un motor electric sau de un motor cu ardere.

Uneltele alimentate cu electricitate folosesc cel mai adesea o formă de motor electric. Aceste instrumente trebuie fie conectate la o priză electrică, fie alimentate cu baterie. În cele din urmă, câteva instrumente sunt alimentate cu combustie. Arderea poate avea loc fie prin utilizarea unor mici încărcături explozive cunoscute sub numele de cartușe, fie în motoarele cu ardere.

Uneltele electrice pot fi, de asemenea, clasificate în funcție de scopul lor. Diferitele tipuri de instrumente electrice includ următoarele:

Drujba.

Drujba  este unealta electrică prin excelență. Sunt folosite pentru tăierea copacilor și tăierea ramurilor, cu versiuni specializate disponibile și pentru tăierea pietrei și betonului. Aceste dispozitive portabile folosesc un motor mic pentru a trage un lanț cu lamă de-a lungul unei bare de ghidare.

Ferăstraie cu lanț moderne sunt alimentate fie de un motor cu ardere internă, fie de un motor electric. Cele cu motor electric au avantajul unei poluări mai reduse (lucru exacerbat de faptul că  cele cu ardere internă au motor în doi timpi).

Bormaşină

Versiunea uneltei electrice utilizează un motor pentru a fi mai portabilă şi, deci, mai accesibilă decât o bormaşină cu fir. O urmare a dotării este tăierea rapidă a găurilor circulare. Tipurile includ bormaşină staționară și bormaşină portabilă fără fir.

Bormaşinele manuale pot fi adesea echipate cu adaptoare, astfel încât să poată acționa șuruburi, șuruburi de cuplu și chiar să funcționeze ca șlefuitoare.

Strunguri

Strungurile țin și rotesc materialele astfel încât să poată fi prelucrate și modelate. Strungurile motorizate permit meșterului să se concentreze pe lucrul materialului în loc să trebuiască să rotească în mod constant axul.

Concluzie

Uneltele electrice devin tot mai mult o normalitate. Este o urmare a progresului tehnologic pe care îl experimentăm cu toţii. Un bun exemplu de calitate de pe piaţă, după părerea mea, ar fi  scule si unelte electrice Casa Idea.

 

 

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like