Care este mai bun dintre un telefon clasic si un smartphone?

0 Shares
0
0
0

Care este mai bun dintre un telefon clasic si un smartphone?
Telefoanele mobile clasice sunt acele dispozitive pe care le foloseam pe la inceputul anilor 2000, cu scopul de a comunica cu cei dragi, sau cu scopul de a trimite ori de a expedia mesaje scrise.

Este important de precizat ca telefoanele mobile care erau la moda in acea perioada, erau cele scoase pe piata de catre Nokia, un brand care practic nu avea rival, pentru ca scotea mereu pe piata telefoane mult mai aspectuoase si mult mai performante pentru acele vremuri, decat toti ceilalti producatori.

Cat despre rezistenta telefoanelor din acea perioada, cu siguranta un dispozitiv putea sa cada chiar si de la etaj, si nu ajungea apoi intr-un service gsm, pentru ca nu avea nevoie de inlocuirea unor piese telefoane, din cauza impactului.

Odata cu trecerea timpului insa, lucrurile au evoluat foarte mult, tehnologia a facut mari progrese, astfel ca si telefoanele mobile care au inceput sa apara pe piata au fost din ce in ce mai performante.

Au inceput sa apara pe piata telefoane cu touchscreen, iar de aici si pana la aparitia celebrelor smartphone-uri pe care le folosim cu totii in zilele noastre nu a mai fost mult.

Ei bine, atunci cand discutam despre smartphone-uri, trebuie sa amintim faptul ca ele pot sa fie folosite in scopurile in care se foloseau si telefoanele mobile clasice, insa un smartphone poate sa fie folosit si pentru a naviga pe internet, pentru a viziona filme online, pentru jocuri, pentru a asculta muzica, plus pentru alte diferite alte motive.

Referitor la aceste smartphone-uri, sau telefoane mobile inteligente dupa cum le mai numesc anumiti utilizatori, este important de mentionat ca ele sunt mult mai sensibile decat telefoanele mobile despre care am discutat la inceputul articolului.

Ce inseamna mai exact acest lucru? Ei bine, daca despre un telefon mobil clasic am spus ca putea sa fie scapat chiar si de la etaj, iar el tot functiona fara a fi nevoie sa fie dus la service; lucrurile nu stau chiar asa in cazul unui smartphone.

Un astfel de dispozitiv, poate scapa si el fara o vizita la service in cazul unei cazaturi, insa doar in conditiile in care este echipat cu un geam de protectie pentru ecran, si cu o husa.

Rolul acestor accesorii este acela de a-i oferi telefonului o buna protectie in cazul unei cazaturi, insa aceste accesorii pot sa protejeze telefonul si impotriva unor factori daunatori.

Cat despre brandurile care produc telefoane mobile la ora actuala, trebuie mentionat ca Samsung si Apple sunt cele mai renumite branduri la nivel mondial, insa se pare ca si Nokia incepe sa se bucure de popularitate din nou, din momentul in care a ales sa scoata pe piata telefoane care au sistemul de operare Android.

Si ca sa dam si un raspuns final pentru intrebarea din titlul articolului, putem spune ca din punct de vedere al rezistentei, telefoanele mobile clasice sunt mult mai bune decat smartphone-urile, insa din punct de vedere al aspectului, al elegantei si al performantelor, smartphone-urile sunt infinit superioare telefoanelor mobile vechi.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.