Cele mai cunoscute tipuri de becuri

0 Shares
0
0
0

Cele mai cunoscute tipuri de becuriMai intai de toate, inainte de a incepe sa discutam despre tipurile de becuri, trebuie mentionat faptul ca primul bec a fost inventat de catre Humphry Davy, un om de stiinta englez, in anul 1800, cel care a reusit sa aprinda o bucata de carbon, pe care a conectat-o prima data la doua baterii.

Odata cu trecerea timpului insa, au fost efectuate tot felul de experimente, astfel ca s-a ajuns la concluzia ca pentru a aprinde un bec, este necesar un filament care sa fie capturat intr-un balon, acolo unde insa oxigenul sa lipseasca.

Ei bine, odata cu trecerea timpului insa, lucrurile s-au dezvoltat foarte mult, iar pana in urma cu mai multi ani de zile, becurile incandescente erau folosite de catre toata lumea pentru iluminatul locuintei.

Aceste becuri erau folosite chiar si de catre marile fabrici pentru iluminat, insa trebuie mentionat si faptul ca ele consumau foarte multa energie electrica, si se mai si incalzeau destul de rapid.

Apoi, au aparut becurile fluorescente care se aseamana foarte mult cu neoanele, insa acestea ies in evident comparativ cu becurile incandescente, datorita faptului ca au un consum mai mic de energie electrica.

Se pot gasi deasemenea si becuri cu halogen, care produc o lumina estul de puternica, insa aceste becuri emit o lumina calda, care chiar si straluceste putin, iar lumina produsa de aceste becuri este una placuta si relaxanta pentru ochi.

Cele mai importante becuri insa, care se gasesc pe piata in zilele noastre, sunt fara doar si poate becurile led, care in primul rand au o durata mult mai mare de viata in comparatie cu toate celelalte becuri existente pe piata.

Aceste becuri au fost construite cu scopul de a functiona 50.000 de ore, asa ca ele pot sa fie de doua ori mai rezistente decat becurile fluorescente.

Mai mult decat atat, aceste becuri led emit o lumina de cea mai buna calitate, care este mult mai alba si mult mai puternica decat lumina emisa de catre alte tipuri de becuri. Plus de asta, becurile led consuma si foarte putina energie electrica in comparatie cu toate celelalte becuri existente pe piata.

Un alt amanunt foarte interesant de retinut, este acela ca becurile led sunt foarte rezistente la socuri si la vibratii, asa ca toata lumea poate opta pentru acasa pentru becuri si leduri V-tac.

Pe langa becurile led, toate celelalte corpuri de iluminat bazate pe aceasta tehnologie vin cu o serie importanta de avantaje pentru consumatori, insa au si aceste corpuri de iluminat dezavantajele lor.

In primul rand, aceste corpuri de iluminat sunt mai costisitoare decat celelalte pe care le-am amintit anterior, insa daca stam sa tinem cont si de rezistenta lor in timp, si de durata de viata impresionanta pe care acestea o au, dar si de consumul foarte mic de energie, atunci putem spune ca se merita investitia.

Plus de asta, facand o comparatie intre toate corpurile de iluminat existente pe piata, putem spune ca toate care sunt bazate pe tehnologia led, sunt de cea mai buna calitate.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.