Cum alegi un calculator?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un calculator?
Alegerea unui calculator poate sa fie o misiune destul de dificila in comparatie cu alegerea unui laptop, datorita faptului ca un Pc este compus din cateva componente despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Plus de asta, laptopurile sunt create de o firma anume, cum ar fi de exemplu HP, Dell, etc, pe cand un calculator nu este facut de o firma anume, ci mai degraba reprezinta o combinatie intre componentele care la randul lor sunt create de diferite firme.

Un calculator este compus din unitatea centrala, din monitor si din periferice iar aici include tastatura, mouse-ul, webcamul etc.

Atunci cand utilizatorul are de gand sa isi aleaga echipamentul, trebuie sa tina cont de domeniul de folosinta, pentru ca daca isi va dori un echipament pentru gamming de exemplu, atunci va trebui sa isi cumpere sau sa isi creeze un calculator foarte performant.

In cazul in care calculatorul va fi folosit pentru internet sau pentru office, atunci sunt ideale si acele calculatoare second hand care nu au preturi foarte mari, dar care pot sa fie extrem de utile.

Mai apoi, conteaza foarte mult stabilirea bugetului, pentru ca fiecare utilizator va trebui sa stie cati bani isi permite sa cheltuiasca pentru a-si cumpara un astfel de produs.

Dupa aceea, va trebui ales cu mare atentie si monitorul, pentru ca acesta va influenta placa video. In cazul alegerii unui monitor ieftin si de mici dimensiuni, nu se merita ca placa video sa fie una foarte performanta si foarte scumpa.

Un alt aspect foarte important este reprezentat si de configuratia calculatorului. Acesta este compus din procesor care este cunoscut ca si inima calculatorului, placa de baza cunoscuta ca si sistemul vascular, placa video, hard disk si placa de memorie.

Asadar, aceste componente amintite anterior sunt cele de care depinde modul de functionare al echipamentului, dar si performantele acestuia, asa ca utilizatorii care isi doresc un echipament foarte performant, vor stii exact spre ce procesor, placa de baza, placa de memorie, placa video sau hard disk sa se orienteze.

Cu cat aceste componente sunt mai performante, cu atat si pretul acestora va fi mai mare, insa cu siguranta si experientele utilizatorului vor fi mai mari.

Ei bine, acestea fiind spuse, in functie de toate aceste componente, dar si in functie de pret, si de nevoile utilizatorului, se poate alege un calculator.

Cei care folosesc calculatorul pentru gamming, sau care au nevoie neaparat de un echipament foarte performant, in mod evident se vor orienta spre un calculator nou.

Cei care isi doresc un calculator care sa aiba performante foarte bune, insa care sa nu fie foarte scump, in mod evident isi vor indrepta atentia spre un calculator refurbished, care va avea performante ideale, la un pret foarte atractiv.

Sunt insa si utilizatori care isi doresc un calculator, insa care nu au de gand sa investeasca foarte multi bani in achizitionarea unui asemenea echipament. Cu siguranta acest tip de utilizatori isi va indrepta de fiecare data atentia spre un calculator second hand, pe care il vor considera a fi ideal pentru nevoile lor.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.