Cum sa alegem un acumulator extern de calitate?

0 Shares
0
0
0

Cum sa alegem un acumulator extern de calitate?Astazi foarte multa lume detine un smartphone pe care nu il foloseste doar pe post de telefon mobil. Acesta este folosit pentru conectarea la Internet, pentru diverse jocuri, pentru a face filmulete si a realiza fotografii cat mai performante.

Practic smartphone-ul inlocuieste multe lucruri in acelasi timp si totodata este folosit aproape permanent la capacitate maxima, deci trebuie sa aiba piese telefoane de calitate. Insa bateria acestuia nu va putea sa faca fata cu brio la atatea solicitari si se va descarca extrem de rapid. In acest ritm se va ajunge la doua incarcari pe zi, ceea ce este foarte neplacut.

Si mai neplacut este cand ramanem fara baterie si ne aflam in imposibilitatea conectarii smartphone-ului la o priza. In aceasta situatie care pare fara iesire salvarea vine de la acumulatorul extern de foarte buna calitate care ne salveaza astfel ziua. In continuare o sa va prezentam cateva aspecte importante pentru a sti cum puteti sa alegeti o baterie externa de foarte buna calitate.

In primul rand, trebuie verificata capacitatea acumulatorului. Pe piata exista foarte multe baterii externe, de aceea trebuie sa avem in minte in special capacitatea bateriei telefonului nostru. Daca de exemplu vreti sa va incarcati smartphone-ul de 3-4 ori va trebui sa va luati un acumulator de 9000 mAh. Trebuie bineinteles sa stiti foarte bine capacitatea bateriei telefonului dumneavoastra altfel puteti achizitiona un acumulator insuficient care va va nemultumi in timp.

In al doilea rand, este importanta compatibilitatea dintre acumulatorul extern si telefonul mobil. Este important ca amperajul si voltajul bateriei smartphone-ului sa fie identice cu cele ale acumulatorului extern, pentru a nu va avaria grav telefonul.

In al treilea rand, sunt importante tipurile de conectori. Majoritatea bateriilor externe au conectori de tip USB sau mini/micro USB. Daca aveti mai multi conectori puteti incarca mai multe telefoane in acelasi timp.

Portabilitatea unui acumulator extern este foarte importanta. Cred ca nimeni nu isi doreste sa transporte in geanta sau sa tina in buzunar un acumulator extern cu dimensiuni mari care sa aiba o greutate destul de mare. In ultimii ani producatorii de acumulatori de calitate au incercat si au reusit in mare parte fabricarea unor acumulatori mult mai mici.

Acest lucru s-a reusit in detrimentul capacitatii bateriei care a scazut substantial. Caracteristicile speciale sunt si ele destul de importante. Exista unii acumulatori externi care au LED care va anunta starea bateriei. Astfel veti putea observa momentul cand acesta trebuie incarcat. Unele baterii externe au capacitatea de a recunoaste specificatiile tehnice ale acumulatorului telefonului dumneavoastra si a-si adapta amperajul pentru o incarcare optima.

Concluzionand, aveti nevoie de cateva elemente esentiale: primul element este legat de capacitatea acumulatorului extern care trebuie sa fie peste cea a bateriei interne; al doilea element este tipul de conector prezent la acumulator, amperajul si voltajul bateriei externe trebuie sa fie identic cu cel al bateriei smartphone-ului pentru a nu il deteriora; al treilea element este reprezentat de dimensiuni si greutate.

Acestea trebuie sa fie cat mai mici pentru a asigura o cat mai mare portabilitate.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.