Cum se cripteaza datele pe telefonul si tableta Android

0 Shares
0
0
0

Cum se cripteaza datele pe telefonul si tableta AndroidCriptarea este una dintre caracteristicile recente introduse de Android atat pentru smartphone, cat si pentru tableta. In zilele noastre, smartphone-urile au devenit susceptibile la hacking si furt.

Pentru a asigura siguranta si confidentialitatea datelor dvs., este important sa va criptati dispozitivul. Criptarea este un proces care va amesteca datele, astfel incat sa poata fi citite numai atunci cand introduceti cateva acreditari necesare. Acest proces va va asigura ca datele dvs. sunt pe deplin sigure.

Cititi ghidul nostru informativ pentru a afla mai multe detalii in ceea ce priveste criptarea dispozitivului dvs. Android.

Ce este criptarea?

Criptarea este ca si cum ati plasa toate datele intr-un dulap. In general, fisierele de pe telefonul dvs. sunt stocate intr-un format neterminat. Furtul de date in acest formular este cel mai simplu, indiferent daca ecranul dvs. este blocat sau nu.

Cand are loc criptarea telefonului sau a tabletei dvs. Android, datele dvs. sunt convertite in numere si litere aleatorii care nu pot fi citite cu usurinta. Este doar o gramada de informatii codificate care pot fi decodate numai atunci cand sunt folosite tastele potrivite.

Cheia acestui lucru este generata de obicei de dispozitivul dvs. Android atunci cand este introdus un cod PIN in timpul procedurii de criptare.

Lucruri de luat in considerare inainte de a activa criptarea

In prezent, multe dispozitive Android sunt vandute cu criptare implicita, care nu poate fi dezactivata. Cu toate acestea, pentru dispozitivele care necesita activarea criptarii, trebuie sa luati in considerare urmatoarele:

  • Activarea criptarii poate face ca telefonul sa incetineasca putin. Cu toate acestea, este posibil sa nu fie o problema cu telefoanele si tabletele Android, care sunt puternice si care dispun de specificatii tehnice uimitoare.
  • Dupa ce ati criptat, nu puteti decripta pana cand nu resetati dispozitivul la setarile implicite.
  • Daca dispozitivul dvs. este inradacinat, va trebui sa il dezradacinati inainte de criptare. Il puteti radacina din nou dupa finalizarea procedurii.

Cum se cripteaza dispozitivul Android

Daca doriti sa criptati telefoane si tablete care ruleaza pe Android 5 sau o versiune ulterioara, vi se va cere sa selectati fila Setari si apoi sa apasati pe Securitate. Accesarea securitatii poate fi usor diferita in functie de tipul de telefon Android pe care il aveti. In unele telefoane, puteti accesa aceasta optiune cand accesati Setari> Personal> Securitate.

Sub fila de securitate, veti vedea o optiune pentru „Criptare telefon” sau „Criptare tableta”. Va trebui sa va asigurati ca telefonul este pus la incarcat si nu se opreste, deoarece acest lucru poate provoca erori. Vi se va cere apoi sa setati un cod PIN sau o parola.

Va trebui sa introduceti aceasta parola ori de cate ori vi se va cere sa accesati fisierele dvs. criptate.

Cum se cripteaza Android 4.4 sau o versiune ulterioara

Daca detineti un dispozitiv Android care are Android 4.4 KitKat sau mai mic decat acesta, va trebui sa configurati o parola inainte de criptare. Acest lucru este mult mai simplu in comparatie cu procesul mentionat mai sus. Trebuie pur si simplu sa atingeti Setari> Securitate> Blocare ecran.

Dupa ce ati creat o parola tipar pe care o veti utiliza pentru a va bloca ecranul, puteti merge pur si simplu la fila Securitate si selectati optiunea Criptare telefon sau Criptare tableta. Asigurati-va ca va conectati dispozitivul la incarcator in timpul acestui proces.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste criptarea pentru un smartphone sau pentru o tableta care ruleaza cu sistemul de operare Android.

Cu siguranta daca veti avea nevoie sa va criptati tableta sau telefonul, va veti descurca. Daca nu, puteti merge cu dispozitivul la un service gsm pentru a primi ajutor.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like