Cum se intretin cel mai bine hainele?

0 Shares
0
0
0

Cum se intretin cel mai bine hainele?
Hainele si aici vom include inclusiv tricouri personalizate, au nevoie si de o intretinere corespunzatoare pentru a le avea cat mai mult timp. De asemenea sunt si anumite tehnici care ne ajuta sa ne pastram haienele in stare foarte buna si ar trebui sa le utilizam.

Tehnicile de pastrare a hainelor tin in primul rand de material, pentru ca nu putem aplica orice la absolut orice material si prin urmare se recomanda sa urmam si instructiunile de pe eticheta si alte trucuri de care am putea avea nevoie pentru a ne scoate hainele la lumina.

Tricotajele sunt probabil unele dintre cele mai greu de pastrat. Sunt putine persoane care nu stiu de exemplu ca tricotajele nu trebuie sa fie atarnate pe umerase. Acestea se largesc si iau forma umeraselor si atarna efectiv in momentul in care incercam sa le purtam.

Tricotajele se impacheteaza cu mare grija si se pun pe rafturile din dulap. Incercati sa nu le tineti ingramadite pentru ca puloverele isi vor pastra calitatea si supletea atunci cand fibrele pot respira.

Nu aveti nevoie de spalare la fel de des cum se intampla cu bumbacul pentru ca tesaturile absorb mult mai lent lichidele dar atunci cand le spalati va recomandam sa urmati anumite instructiuni. Puneti apa rece si un detergent cat mai delicat.

Evitati sa setati centrifuga la un numar maxim de rotatii si veti ajuta puloverele sa isi mentina forma. Atunci cand le uscati puneti-le cat mai drepte pe uscator si daca se poate chiar asezate orizontal si nu vertical.

Bumbacul este un erou al dulapurilor noastre si este si un material foarte des intalnit la cele mai multe haine. Pentru ca din acest material sunt facute cele mai multe tricouri si lenjerii de corp, asternuturi, etc, tot acesta este si cel care va viza masina de spalat foarte des.

Bumbacul suporta foarte bine temperaturile inalte si singura fibra pe care o puteti trimite linistiti la 90 de grade si care iese de la aceasta temperatura mai bne decat inainte este evident bumbacul.

Nu trebuie sa aveti o grija speciala fata de bumbac pentru ca acesta este rezistent insa trebuie sa respectati unele tabieturi ale acestuia si in cazul in care hainele sunt negre pentru a putea sa preveniti decolorarea utilizati si un balsam special pentru culoare. Acest balsam chiar functioneaza si de foarte multe ori readuce culoarea pe material.

In cazul in care spalati haine pufoase precum paturile sau prosoapele utilizati numai jumatate din detergentul recomandat pentru ca resturile de produse de curatare vor face fibra sa isi piarda supletea. Stati linistiti pentru ca sigur se curata bine la temperaturi de 90 de grade toate petele pentru ca nu actioneaza doar detergentul ci si apa fierbinte.

Lucrurile de piele nu se spala. Lucrurile de piele doar se curata si isi vor recapata forma iar petele se sterg simplu cu carpa umeda. Lucrul acesta este valabil si pentru pantaloni dar si pentru geci si jachete.

Mirosurile se vor scoate utilizand o solutie formata din 5 parti de apa si doar 1 de otet alb.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like