Gazduirea dedicata sau gazduirea shared? Tu ce alegi?

0 Shares
0
0
0

Gazduirea directa sau gazduirea shared? Tu ce alegi?In momentul in care esti in cautarea unor solutii de gazduire, cu siguranta vei auzi de o multime de ori atat termenul de gazduire shared, cat si termenul de gazduire dedicata.

Ei bine, de fapt acesti termeni, poarta denumuirea unor doua tipuri diferite de servicii pe care companiile care activeaza in acest domeniu, le pun la dispozitia clientilor.

In ceea ce priveste serviciul de gazduire directa, trebuie sa stii ca de fiecare data tu vei lua toate deciziile de gazduire web, pentru ca vei avea control total asupra managerului cPanel la distanta, care de altfel este spatiul de lucru al masinii.

Cu siguranta daca vei alege un astfel de tip de gazduire, vei face o alegere inspirata, iar acest lucru se datoreaza faptului ca gazduirea directa iti ofera un control total asupra serverului. Acest lucru este foarte important, pentru ca in acest domeniu de web hosting, controlul este totul. Cu cat ai un control mai mare, cu atat mai bine pentru tine.

Alegand o astfel de gazduire, vei avea acces la toate resursele serverului, datorita faptului ca expertii in domeniul IT, ai companiei cu care vei alege sa colaborezi, iti vor putea instala toate aplicatiile de care ai nevoie, pentru a putea controla serverul oricand si la orice ora.

Aceste servicii au insa si un dezavantaj, iar acesta ar fi pretul, motiv datorita caruia o parte din clienti isi indreapta atentia spre alt tip de gazduire. Un tip de gazduire care este foarte apreciat de catre utilizatori, in primul rand datorita raportului calitate – pret, dar si datorita serviciilor oferite, este gazduirea shared.

Pe langa faptul ca acest tip de gazduire poate oferi rapoarte calitate – pret excelente clientilor, le pune la dispozitie o multime de posibilitati, astfel ca fiecare client poate opta atat pentru pachete mici care sunt concepute la preturi deasemenea mici, insa numarul de resurse este redus, dar se poate opta si pentru pachete mari, care evident au preturi mai mari, iar resursele sunt in mod evident si ele mai mari.

Chiar si modalitatile de plata in schimbul acestui tip de gazduire sunt diferite, astfel ca in schimbul gazduirii shared, vei putea sa platesti fie lunar, fie trimestrial, sau chiar si odata la 6 luni. Sunt insa cazuri in care companiile care iti ofera astfel de servicii, sunt de acord sa platesti odata pe an sau chiar si odata la doi ani, in schimbul serviciilor oferite.

Singurul aspect care nu este tocmai placut al acestui tip de gazduire, este acela ca nu poti sa ai control total al serverului, datorita faptului ca va trebui sa imparti serverul cu alte 500 sau 1000 de site-uri. In acest caz este evident faptul ca vei avea control doar asupra partii care ti-a fost alocata.

Tinand cont de toate aceste aspecte, tu ca si client, iti vei alege un serviciu de gazduire, in functie de nevoile pe care le ai. In cazul in care nu esti inca decis cam care ar fi tipul de gazduire care ti se potriveste, ai putea lua legatura cu expertii de la o companie care activeaza in acest domeniu, si sa le ceri sfatul.

Cu siguranta ei te vor sfatui, iar mai apoi iti vor putea pune la dispozitie tipul de gazduire de care ai nevoie.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like