Locuri de poveste din tara noastra

0 Shares
0
0
0

Romania este una dintre destinatiile cele mai iubite de catre turistii straini, aici gasindu-se cate ceva pentru fiecare, indiferent de varsta sau preferinte. Astfel, in articolul de astazi va vom prezenta cateva locuri de poveste, rupte parca din povestile copilariei noastre, cu printi si printese.

Daca veti avea ocazia de a ajunge in zona, va sugeram sa le dati macar o sansa, caci nu veti regreta absolut deloc timpul investit. Iar acum, haideti sa vedem ce am pregatit! 

Castelul Corvinilor

Situat in Hunedoara, Castelul Corvinilor dateaza inca din secolul al XV-lea, fiind ridicat chiar sub conducerea lui Ioan de Hunedoara. Desi la acea vreme, castelul avea cu totul alte intrebuintari, la momentul actual, acesta deserveste strict ca obiectiv turistic, fiind la dispozitia oamenilor de pretutindeni, oricand.

Arhitectura sa gotica face ca maretul Castel al Corvinilor sa fie unul dintre simbolurile cele mai de pret ale Romaniei. Daca veti avea ocazia de a-l descoperi, va recomandam sa va luati macar o ora la dispozitie, astfel incat sa il puteti admira fara sa fiti presati de timp. Va asiguram ca va merita efortul! 

Cetatea Taraneasca din Saschiz

O alta locatie de poveste pe care nu ar trebui sa o ratati este Cetatea Taraneasca din Saschiz, situata in judetul Mures. Desi nu este la fel de populara precum Castelul Corvinilor, cetatea ascunde numeroase momente din istoria noastra.

Aceasta a fost construita de catre populatia sasa in secolul al XIV-lea, insa, din pacate, dupa Al Doilea Razboi Mondial, cetatea a fost lasata in paragina.

Cu toate acestea, cu ajutorul voluntarilor, la inceputul secolului curent, voluntarii a reconstituit drumul pana la cetate, acordand o atentie deosebita si obiectivului turistic.

Puteti ajunge la Cetatea Taraneasca dupa un drum de aproximativ 30-40 de minute pe un drum ingust, exact ca o potecuta. Desi poate parea mult, privelistea oferita este unu de vis, rupta din basmele copilariei noastre.

Cetatea Sighisoara

La final, nu puteam sa nu mentionam cateva cuvinte si in ceea ce priveste Cetatea Sighisoara, situata tot in judetul Mures. Probabil ati auzit deja despre aerul medieval prezenta in tot municipiul Sighisoara, nu doar in cetatea ce ii poarta numele.

De asemenea, daca va doriti sa traiti o experienta de neuitat, va sugeram sa participati la festivalul Sighisoara Medievala, ce se desfasoara anual in luna iulie, la sfarsitul acesteia.

Astfel, veti putea admira cele mai frumoase printese si cei mai curajosi printi. Mai mult, daca doriti sa faceti parte din povestea festivalului, puteti sa va imbracati si dumneavoastra in tinute de cavaler sau domnita. Va va placea cu siguranta! 

In incheierea acestui articol, suntem siguri ca aveti nevoie si de un mijloc de transport pentru a putea descoperi toate aceste frumuseti, pe care Romania ni le pune la picioare.

De aceea, compania Novum va ofera servicii de inchirieri auto in Timisoara, pentru ca dumneavoastra sa puteti ajunge chiar si in cele mai necunoscute locuri. De asemenea, pentru persoanele mai comode, care doresc sa scape macar pentru cateva zile de condus, puteti apela la serviciile de inchirieri auto din Timisoara cu sofer.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like