Lucruri mai putin stiute despre zeama bordeleza

0 Shares
0
0
0

Lucruri mai putin stiute despre zeama bordeleza
Zeama bordeleza este un produs utilizat pentru combaterea daunatorilor si are marele avantaj de a reprezenta solutii bio, care ajuta la ingrijirea gradinilor aflate langa casa, de dimensiuni medii sau mici. Aceasta zeama este utilizata si in pomicultura sau in legumicultura de peste 200 de ani si este considerata unul dintre cele mai eficiente fungicide, care nu prezinta efecte secundare asupra mediului sau asupra oamenilor. Tot ce trebuie sa faci cand o folosesti este sa respecti corect proportiile de substanta activa. Aceasta zeama ajuta si legumele si fructele insa nu intra in compozitia lor. Trebuie doar sa le speli cu apa pentru a indeparta urmele de substante existente pe coaja.

Pentru a afla despre zeama bordeleza – beneficii si utilizare citeste mai multe informatii in continuare.

Modul in care zeama bordeleza actioneaza

Ionii de cupru se vor absorbi pasiv in sporii ciupercilor. De asemenea, acestia afecteaza si bacteriile cu care ajung in contact, distrugand microorganismele. Dupa ce este absorbit, cuprul are rolul de a distruge complet sistemul de enzime al agentilor patogeni. In plus, zeama bordelza este un fungicid pentru contact, nu patrunde in tesuturile plantelor si este perfecta in acest sens pentru siguranta utilizatorilor.

Eficienta acestui produs este rezumata in primul rand la preventie. Dupa producerea infestarii si dupa ce agentul patogen ajunge in planta, tratamentul cu acest produs nu va mai fi eficient si vei fi nevoit sa cauti alte solutii.

Este important de mentionat si faptul ca zeama bordeleza este complet ineficienta contra fainarii, fara sa conteze momentul in care o aplici.

Cum se aplica zeama bordeleza

Unele dintre cele mai bune tratamente cu zeama bordeleza sunt acelea care se afla in perioada de repaus vegetativ. Daca vrei sa obtii eficienta maxima atunci plantele tratate trebuie sa fie imbaiate cu acest produs utilizand pulerizatoare care genereaza o gama foarte fina de particule, motiv pentru care este recomandat atomizorul.

In momentul in care plantele sunt in repaus vegetativ, in intervalul dintre momentul in care frunzele cad si pana sa apara mugurii, pot fi facute si tratamente concentrate cu maxim 2%.

In cazul pomilor, ultimul tratament utilizand acest produs, poate fi facut in faza in care apar florile sub forma de butoni, adica nedesfacute, sub forma de boboc, in scopul de a preintampina infestarea prin flori.

Pentru vita de fie sunt facute tratamente in perioada in care are loc repausul vegetativ si dupa ce cresc lastarii, mai exact la finalul lunii iunie si inceputul lunii iulie.

Tratamentele aplicate in perioada de dezvoltare a lastarilor nu este o idee buna iar efectul negativ consta in stoparea cresterii lor.

In cazul legumelor sunt aplicate doua tratamente: dupa ce se zevolta plantele si in perioada in care se pregatesc de inflorit, dar si in momentul in care fructele ajung la 50 sau chiar 60 de procente din dimensiunea lor cand sunt mature.

Tratamentele in cazul legumelor se fac utilizand concentratiama de maxim 1 procent. In cazul concentratiilor mari pot aparea arsuri pe suprafetele plantelor.

Acestea sunt cele mai importante informatii de retinut despre zeama bordeleza, pe care fiecare persoana trebuie sa le stie atunci cand se ocupa de agricultura.

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.