Tetarom V – un proiect istoric pentru Campia Turzii

0 Shares
0
0
0

Tetarom V – un proiect istoric pentru Campia Turzii

Un proiect extrem de important pentru comunitatea din Campia Turzii are sanse mari de a se relua. Acest proiect inceput prin anul 2012 si abandonat ulterior la nivel de Consiliu Judetean, din cauza exclusiva a jocurilor politice, are sanse mari de a se relua odata cu schimbarea data de alegerile din data de 5 iunie.

Este vorba de un parc industrial judetean, patronat de Consiliul Judetean Cluj, impreuna cu Primaria Campia Turzii si primaria comunei Luna. Este vorba despre al cincilea parc industrial din judet sub titulatura TETAROM.

Dupa cum se stie deja, celelalte patru parcuri industriale dezvoltate sub numele Tetarom au fost un real succes , toate cele patru parcuri fiind in acest moment pline de investitori.

Acest parc se vrea o continuare a celor patru finalizate cu succes de echipa de profesionisti care coordoneaza TETAROM, oameni cu rezultate palpabile si experienta dovedita in dezvoltarea parcurilor industriale, atragere de investitori si accesari de fonduri europene.

Intr-o conferinta de presa desfasurata la sediul PNL Campia Turzii, domnul Dorin Lojigan, candidatul la fotoliul de primar din partea PNL, a numit acest proiect “o investitie istorica” pentru orasul nostru.

Au existat si diverse incercari de disimulare a mesajului din partea contracandidatilor domnului Lojigan, spunandu-se sus si tare ca sunt impotriva investitiei de la Luna, taxele si impozitele aferente cladirilor si terenurilor urmand a fi incasate de comuna Luna. Si ca o asemenea investitie nu isi are sensul avand in vedere ca noi avem deja la Campia Turzii un parc industrial de 5 Ha.

In conferinta de presa amintita, domnul Lojigan, impreuna cu ceilalti participanti la discutii au tinut sa precizeze urmatoarele :

1. Parcul Industrial de la Campia Turzii isi va continua activitatea, dorindu-se a fi un parc propice dezvoltarii unor afaceri mai mici ale intreprinzatorilor locali. Chiar se vor incepe demersuri cat de curand posibil pentru utilarea corespunzatoare a acestuia cu cele necesare.

2. Proiectul Tetarom V va fi un proiect de interes judetean, dezvoltat printr-o asociere intre Consiliul Judetean Cluj , Primaria Campia Turzii si Primaria comunei Luna. Fiecare dintre cei trei parteneri va depune eforturi pentru utilarea si popularea cat mai rapida a acestui Parc Industrial.

3. Terenul in suprafata de 40 ha va fi pus la dispozitie in mod GRATUIT de primaria comunei Luna, fata de actualul parc industrial care a necesitat achizitionarea unui teren in suprafata de doar 5 ha cu bani de la bugetul local al Municipiului Campia Turzii.

4. Marii investitoti nu vor veni niciodata intr-un parc atat de mic ca si cel existent. Sa luam exemplu doar firma Bosch care va avea doar cladirile construite pe o suprafata de 4 ha, in parcul Tetarom 3.

5. Alin Tise, candidat din partea PNL la presedentia Consiliului Judetean Cluj, a dat garantia ca va face tot ce este posibil ca acest mega proiect numit TETAROM V sa prinda viata la Campia Turzii. In plus, acest proiect se va umple relativ repede avand in vedere ca in celelalte parcuri Tetarom nu mai exista spatiu, astfel incat orice mare investitor care va veni in judetul Cluj va fi redirectionat catre parcul TETAROM V.

Din spusele domnului primar al comunei Luna, Laurentiu Tor , exista deja 3 mari investitori care s-au interesat de acest proiect si il urmaresc cu interes.

Un astfel de parc industrial de interes judetean ar putea rezolva pe o perioada mare de timp problema locurilor de munca pentru cetatenii din Campia Turzii si comunele adiacente.

In ceea ce priveste plata impozitelor catre administratia locala, trebuie specificat ca acestea vor fi oricum foarte mici, avand in vedere ca respectivele companii care vor veni in acest parc industrial vor beneficia de reduceri semnificative la impozitare.

Doar titulatura de Parc Industrial atrage de la sine subventionarea de catre stat a anumitor impozite pentru cei ce creaza locuri de munca.

Este foarte interesant ca competitorii politici ai domnului Dorin Lojigan nu stiu aceste lucruri, si continua sa improaste cu noroi, poate cel mai mare proiect de dezvoltare postdecembrist pentru Campia Turzii.

O garantie in plus pentru realizarea acestui proiect, este si faptul ca domnii Cristian Haiduc si Dumitru Draghici, ambii sustinatori ai acestui proiect se afla pe un loc eligibil din partea PNL Campia Turzii pe listele pentru Consiliul Judetean Cluj.

Cu alte cuvinte ecuatia este destul de simpla. Daca Dorin Lojigan devine primar la Campia Turzii, Laurentiu Tor continua sa fie primar in comuna Luna si Alin Tise devine presedintele Consiliului Judetean Cluj acest proiect va fi demarat si asta chiar foarte repede.

Avand in vedere ca avem alegeri locale pe data de 5 iunie, decizia realizarii lui depinde in mod exclusiv de dumneavoastra, cetatenii cu drept de vot, asa cum este si firesc.

Mai jos puteti vizualiza conferinta de presa in care se discuta acest subiect. Vizionare placuta va doresc!

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.