Agricultura conventionala este o agricultura industriala moderna. Este metoda principala care ajunge sa produca vegetatia si produsele din carne pe care le consumam de obicei.
Aceasta metoda de cultivare se bazeaza pe utilizarea de ingrasaminte chimice sintetice, controlul invaziei pe specii bazate pe substante chimice si organisme modificate genetic. Modul industrial de agricultura este ceea ce produce tone de mancare in fiecare an.
In lumea moderna, agricultura conventionala este considerata o necesitate din diverse motive, dar exista si multi producatori care folosind utilaje agricole precum un motocultor Rabota K7 100q, au trecut la agricultura ecologica, despre care se spune ca are mult mai multe beneficii, insa noi vom discuta in continuare despre agricultura conventionala, si puteti afla in cele ce urmeaza atat avantaje cat si dezavantaje posibile ale acesteia.
Lista avantajelor agriculturii conventionale
Utilizarea agriculturii conventionale este larg raspandita in intreaga lume, indiferent daca este practicata cu metode incercate si adevarate sau cu procese de productie la nivel industrial.
In lumea de azi, agricultura conventionala este utilizata in moduri diferite pentru a da rezultate diferite, dar abundente. Sa examinam cateva dintre avantajele agriculturii conventionale.
- Costul productiei de produse alimentare este semnificativ scazut.
Productia alimentara este un aspect foarte important al lumii moderne. Acest aspect este motivul pentru care agricultura conventionala este importanta pentru diferitele sisteme din lume. Unul dintre motivele pentru care agricultura conventionala este preferata fata de metodele mai holistice este reprezentat de costurile sale reduse.
Se stie ca agricultura conventionala produce cantitati mai mari de alimente decat alte metode din mai multe motive. Pentru inceput, sistemul este construit pentru a sustine un astfel de proces, deoarece lumea moderna are intotdeauna nevoie de cantitati vaste de hrana.
Practicile moderne de agricultura conventionala maximizeaza cantitatea de alimente pe care le pot produce, producand in acelasi timp astfel de alimente fara a cheltui prea multe resurse sau forta de munca umana.
In plus, productia in masa derivata din agricultura conventionala permite preturilor la produsele alimentare sa ramana accesibile pentru consumatori. In schimb, produsele alimentare obtinute din agricultura ecologica tind sa coste mai mult decat produsele alimentare obtinute in mod conventional.
- Costul agriculturii conventionale este scazut si profitabil.
Agricultura este considerata relativ profitabila ca industrie, in parte datorita marjelor de profit obtinute in urma productiei alimentare. Multe dintre concesiunile pe care le ia industria, le permit fermierilor sa reduca costurile pentru unele dintre procesele lor de productie si sa produca mai mult ca urmare.
Locatia unde poate exploata o ferma mare sau mica, joaca de asemenea, un rol in costuri. Zonele lucrative pot permite fermierilor sa produca mai mult la costuri reduse si fara a afecta terenurile din jur. Apropierea potentialilor lucratori poate reduce si costurile pentru lucratorii si fermele care ii angajeaza.
- Agricultura conventionala ofera multe oportunitati de munca.
Agricultura poate fi considerata una dintre cele mai vechi ocupatii din lume. Fermele, in special fermele industriale, necesita multa forta de munca pentru a functiona eficient in mod regulat. Din aceasta cauza, oportunitatile de munca legate de ferma tind sa fie abundente, in special in perioadele anului in care sunt cultivate recoltele.
Desi aceste oportunitati de munca nu sunt intotdeauna disponibile, ele tind sa ofere o munca constanta in anumite parti ale anului. Oamenii care locuiesc in zone favorabile fermelor tind sa caute munca legata de ferma datorita apropierii lor de locul de munca potential.
Dezavantajele agriculturii conventionale
Agricultura conventionala poate prezenta probleme de sanatate pentru oameni si animale.
Agricultura conventionala poate introduce poluanti nocivi intr-un mediu inconjurator, cum ar fi produse secundare provenite din procesele de productie. Pesticidele tind, de asemenea, sa fie o problema, in special in ceea ce priveste produsele care nu pot fi curatate corect inainte de a fi procesate pentru vanzare.