Beneficiile unui sistem WMS pentru companiile internationale

0 Shares
0
0
0
program depozit wms - soft Point Logistix
program depozit wms – soft Point Logistix

Un lant international de distributie nu inseamna nimic daca nu este complex, si din pacate un supply chain complex este si costisitor.
Costurile ridicate determina multe companii sa caute un software nou, care sa contribuie la controlul costurilor si sa usureze task-urile. Iar punctul cel mai inteligent pentru a incepe aceasta misiune este un soft WMS de precizie superioara – asa cum este solutia oferita de Point Logistix, Crosspoint WMS – in special pentru lanturile intrenationale de distributie, ale caror marfuri se deplaseaza in intreaga lume.
Exista multe variante de software concepute special pentru operatiuni complexe, care pot ajuta o companie sa decida unde pastreaza materialele, sa isi configureze centrele de distributie si multe altele. Sistemele mai mari depasesc instrumentele de planificare ale unei singure locatii si pot ajuta un business de dimensiuni mari sa gaseasca parteneri care sa distribuie marfuri in mai multe tari, precum si pe pietele locale.
Un astfel de sistem este extrem de util pentru o mai buna intelegere a stocurilor si pentru a vedea exact cum pot fi gestionate, astfel incat comenzile sa fie finalizate in timp util, iar costurile reduse, ceea ce poate simplifica practici precum inventarul just-in-time. Iata, insa, si alte caracteristici de care vei beneficia cu un sistem de gestionare a unui supply chain de nivel international.

Integrarea usoara cu alte programe software

Un WMS care se concentreaza pe managementul unui supply chain international prioritizeaza capacitatile de integrare cu alte sisteme, cum ar fi ERP (planificarea resurselor companiei) si TMS (sistemul de management al transporturilor).
De asemenea, sistemele EDI, de schimb de date electronice simplifica schimbul de date si imbunatatesc capacitatea de utilizare a acestora. Pentru companiile internationale, acest lucru inseamna ca WMS-ul va face parte dintr-un pachet tehnologic care ofera toate datele operationale, de vanzari si de conformitate de care un business are nevoie.

Imbunatatirea proceselor de facturare si procesare a documentelor

Instrumentele de top WMS sunt concepute pentru a reduce la minim gradul de complexitate, pentru a creste eficienta operationala si pentru a reduce costurile. O modalitate principala de a face acest lucru este prin sustinerea gestionarii facturilor si urmaririi documentelor, precum si prin atasarea la fiecare produs a unei fise complete a activitatii in depozit si a unor date precum temperatura sau stocarea la rece.
De asemenea, un sistem WMS usureaza gestionarea mai multor valute si limbi.
Instrumentele de gestionare a facturarii ajuta un business nu doar sa factureze si sa incaseze plati, ci si sa inteleaga costul total al fiecarui produs pe fiecare piata. Un WMS poate afisa valori de facturare bazate pe activitati, unde pot fi vazute toate activitatile legate de furnizori, schimburi sau alte categorii.

Remedierea infrastructurii fragmentate

Infrastructura globala se schimba dramatic. India si China, spre exemplu, imbunatatesc drumurile si caile ferate, precum si alte servicii de transport printr-o varietate de parteneriate public-private. Astfel de demersuri conduc la o extindere rapida a parteneriatelor si a optiunilor logistice, ceea ce face dificil pentru orice companie sa ramana la curent cu ceea ce este disponibil.
Un WMS cu instrumente internationale de gestionare a lantului de distributie poate ajuta o companie in eforturile sale viitoare privind noi si noi regiuni in crestere. Capacitatea unui astfel de WMS de a lucra cu mai multi furnizori de date si parteneri il face un instrument util pentru a gasi depozitele potrivite, centrele de distributie, 3PL-uri si alti parteneri de care un business are nevoie pentru a-si mentine operatiunile internationale perfect functionale.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.