Ori de cate ori simtiti durere si disconfort, cautati, de obicei, analgezicele. In timp ce acestea va calmeaza durerea aduc si efecte secundare, precum asimilarea de chimicale straine in corpul vostru.
Asa cum medicina moderna a dezvoltat medicamente care pot calma durerea imediat, chiar credeti ca remedierile rapide sunt asa de bune pentru corpul vostru? De ce nu incercati ceva mai sigur si mai eficient, ca acupunctura?
Procedura de baza
Practic, acele sunt introduse in piele, fiecare corespunzand unuia dintre numeroasele puncte de presiune localizate pe intreg corpul.
Potrivit Medicinei Traditionale Chinezesti, prin introducerea unui ac in punctul de presiune, un acupuncturist poate manipula fluxul de energie sau forta de viata, luctru care duce la alinarea durerii si, astfel, la tratarea treptata a pacientului. In timp ce majoritatea ar putea spune ca toata treaba cu energia (chi) este o gramada de prostii, stiinta a sugerat ca, odata acul introdus, analgezicele naturale ale organismului, numite endorfine, sunt eliberate, contribuind, astfel , la ameliorarea durerii.
Instrumente
Acupuncturistii moderni folosesc, in zilele noastre, ace fine din otel inoxidabil, de unica folosinta, care au 0.007-0.020 cm in diametru, si care sunt sterilizate fie cu oxid de etilena, fie prin autoclava.
Din moment ce acestea sunt mult mai fine decat acele seringii hipodermice, intepaturile lor sunt relativ nedureroase. Treimea superioara a acului este acoperita fie cu o sarma de bronz gros, fie cu una din plastic, pentru a face acul mai solid si mai usor de manevrat. Atat lungimea acului, dar si cat si de mult e introdus sunt criterii care depind de acupunctor si de stilul de acupunctura pe care acesta il practica.
Exemplu de tratament
Daca un pacient are o durere de cap, el / ea este diagnosticat/a si tratat/a prin stimularea punctelor sensibile localizate la benzile dintre degetul mare si palme. In teoria acupuncturii, aceste puncte sunt conectate la fata si la cap si pot fi folosite pentru tratamentul durerilor de cap și al altor maladii. Acele sunt apoi atent introduse in piele pana cand pacientul simte un junghi, care este de obicei insoțit de o usoara convulsie involuntara a zonei. In timpul acestui tratament, pot sa apara o serie de lucruri:
– Sensibilitate la durere acolo unde se introduc ace.
– Simptome de greata in timpul tratamentului, in cazul durerilor.
– Disparitia, aproape imediata, a durerilor de cap.
Evolutia
Ca si metoda veche, acupunctura a trecut in epoca moderna cu implementari de tehnologie si descoperiri stiintifice recente. Stimularea electrica este acum o tehnica comuna, care este combinata cu acupunctura pentru a produce rezultate mai eficiente. De asemenea, acupuncturistii au combinat aceasta tehnica din est cu metodele occidentale pentru a spori tratamentul.
Practicanții au realizat, in cele din urma, ca inclinarea spre o scoala de gandire nu poate propaga progresul, exceptand cazul in care sunt dispusi sa se indrepte spre viitor si sa priveasca, de asemenea, spre alte orizonturi.
Reactii si cercetari
Nu toata lumea este impresionata de acupunctura in sine. Cei mai multi profesionisti din domeniul medical occidentale si-au exprimat, fie indoiala, fie indiferenta fata de aceasta metoda orientala, in timp ce altii i-au adus o subestimare plina de critici si scepticism brutal.
Cu toate acestea, studii recente arata eficacitatea (sau lipsa acesteia) acupuncturii si, chiar daca mai trebuie facute inca multe cercetari, a fost dovedit efectul pozitiv asupra unora, daca nu asupra tuturor, formelor de boli pe care pretinde ca le vindeca.
Asadar, avand in vedere ca s-a deschis o poarta spre o noua epoca de acupunctura, incercati-o atunci cand simtiti nevoia sa va ameliorati durerea si nu veti fi dezamagiti. Asa cum chinezii au folosit-o timp de mai multe secole, ar trebui sa facem si noi la fel.