Care sunt cele mai importante reguli pentru a lucra cu scule electrice?

0 Shares
0
0
0

Care sunt cele mai importante reguli pentru a lucra cu scule electrice?
Sculele electrice sunt ca niste copii periculosi. Nu exista multe probleme asociate cu utilizarea unui burghiu electric, atata timp cat luati masuri de siguranta de baza, cum ar fi purtarea unei protectii a ochilor daca gauriti un material fragil.

Alte unelte electrice necesita totusi mult mai mult respect si ar trebui folosite cu mare grija si cu anumite practici in compania unei persoane bine informate. Daca vrei cele mai bune scule cu o garantie extinsa cumpara de la Zyg.

Utilizati o priza de siguranta RCD intre sursa de alimentare si instrumentul dvs.

Acest lucru va opri alimentarea daca exista o defectiune a sculei sau a cablului electric.

Verificati uneltele si cordoanele inainte de a incepe.

Verificati cablurile si racordurile pentru uzura, taieturi sau fisuri. Asigurati-va ca cordoanele si sculele nu sunt expuse la ulei, caldura sau materiale corozive.

Luati masuri de precautie in zonele umede

Mizeria si murdaria cresc riscul de soc, deci asigurati-va ca va pastrati sculele si zona de lucru curata si uscata.

Aveti grija de uneltele dvs. pe masura ce le folositi.

Transportati uneltele folosind manerele lor, nu cablurile.

Opriti-le inainte de a le conecta sau deconecta si scoateti intotdeauna din priza uneltele inainte de a le depozita.

Scuturile va protejeaza. Nu le modificati pentru a incerca sa obtineti o treaba mai rapida.

In cazul in care apar scantei, daca cordonul se incalzeste in timpul utilizarii sau daca uneltele provoaca un soc, acesta reprezinta un pericol electric grav. Opriti instrumentul.

NICIODATA nu puneti jos o masina electrica inainte de a opri functionarea. Uneltele inca in miscare pe o banca sau pe teren s-ar putea incurca cu alte obiecte. Unele, mai ales daca scutul lor nu functioneaza in mod corespunzator, se vor misca pe pamant in afara controlului si, oroarea ororilor, ar putea sa se atinga de picioarele oamenilor care se afla in zona.

Exista o anumita tinuta obligatorie, care se refera la uneltele electrice – mastile pentru urechi, ochelarii de protectie si, mai des, o masca de praf. S-ar putea sa nu aratati cel mai bine, dar sigur veti fi in siguranta!

Nu utilizati un instrument care se simte imediat prea greu si incomod.

Trebuie sa aveti suficienta forta pentru a manipula un instrument in toate circumstantele. Alegeti un instrument cu greutate mai usoara sau cereti altcuiva sa faca treaba. Lucrati intotdeauna in limitele voastre. Daca nu este distractiv, nu o faceti.

Toate sunt proiectate pentru a lucra la viteza motorului. Indiferent daca motorul conduce un disc de lustruire, un burghiu, o lama de fierastrau sau un disc de slefuit, exista o viteza optima la care se conduce confortabil.

Ascultati si cunoasteti motorul unei scule electrice cand lucrati sub sarcina normala. Nu incercati sa-l impingeti intr-o activitate mai mare.

O unealta electrica este sigura atunci cand se comporta corespunzator. Daca auziti ca motorul se lupta, reduceti presiunea pe el prin retragerea miscarii inainte. Discul se va intoarce, iar lama va taia, dar la rata sa sigura.

Lama unui ferastrau sau a unui ferastrau cu piston se misca in sus si in jos sau in interior si in afara.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like