Ce competente trebuie sa aina un designer grafic?

0 Shares
0
0
0

Ce competente trebuie sa aina un designer grafic?
Fara doar si poate, joburile in designul grafic sunt locuri de munca la care vizeaza tot mai multe persoane care au abilitati creative, insa trebuie mentionat faptul ca pentru a face design grafic nu este suficient sa urmaresti un tutorial graphic design si atat.

Pentru a face design grafic, cu siguranta trebuie sa ai cat mai multe cunostinte in domeniul respective, iar pentru asta, poti sa cauti cele mai bune tutoriale design grafic, care sa te ajute suplimentar pentru a-ti putea desfasura cat mai bine activitatea.

Ei bine, pe langa cunostintele in domeniu, si pe langa zecile de tutorial vizionate, cu siguranta designerii grafici trebuie sa detina si cateva competente foarte importante, pentru a deveni odata cu trecerea timpului, designeri grafici de succes.

In primul rand, designerii grafici au nevoie de foarte multa creativitate. Cu siguranta este greu sa vii cu idei noi si sa vii deasemenea cu un design inovator in conditiile in care nu prea stii cum sa ajungi la propriile tale resurse creative, sau daca imaginatia nu este punctul tau forte.

Daca de la inceput nu esti o persoana creativa, trebuie sa exersezi foarte mult, trebuie sa cauti si sa analizezi anumite idei, iar apoi sa le pui in practica.

Cunostintele tipografice conteaza farte mult, datorita faptului ca un designer grafic se ocupa de realizarea unor pliante, a unor brosuri, a unor reviste etc. De aceea, pentru a putea sa isi desfasoare activitatea, designer grafici trebuie sa inteleaga perfect termeni precum font (dimensiuni, culoare, letter-spaging, line spacing, textindent, dimensiuni), bordure, lungime, latime, hover – state, etc.

Un designer grafic cu siguranta trebuie sa aiba si anumite competente software, pentru ca desi are aptitudini artistice ideale pentru hartie, cu siguranta activitatea de designer grafic are mai multa actiune in spatele unui computer.

Tocmai de aceea, un designer grafic trebuie sa inteleaga modul de utilizare al software-ului standard, iar cele mai cunoscute software-uri de design grafic vin de la Adobe, inclusive InDesign, Photoshop sau Illstrator.

Deasemenea, un designer grafic pentru a fi foarte bun in activitatea pe care o desfasoara, ar trebui sa detina cat mai multe informatii si despre web design.

Foarte multe elemente dintre cele care pot sa fie vazute pe un site, sunt proiectate de o persoana cu abilitati de design grafic, insa sunt si o multime de designeri grafici care au suficient de multe cunostinte pentru a lucre cu CSS si cu HTML. Cei care urmaresc un loc de munca in web design, cu siguranta au sanse mai mari de reusita, daca au si cunostinte de design grafic.

Comunicarea este o alta competenta importanta pentru un designer grafic, pentru ca acesta trebuie sa comunice foarte bine, pentru a reusi sa inteleaga nevoile clientilor asupra unui design.

Iar pe langa comunicare, cu siguranta si rabdarea este o alta competenta necesara pentru un designer grafic, pentru ca intr-o astfel de activitate este nevoie de multa rabdare, tinand cont ca de multe ori pot exista tensiuni intre prestator si clienti, insa un designer grafic profesionist va depasi astfel de momente si va gasi mereu o solutie ideala.

Deci, designul grafic nu este o cariera usoara, dar este o cariera ideala pentru persoanele care au pasiune, care sunt capabile sa invete rapid, si care detin si anumite cunostinte in domeniu.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like