Ce nu stiai despre telefonul tau cu touchscreen?

0 Shares
0
0
0

Ce nu stiai despre telefonul tau cu touchscreen?
Pana acum cativa ani, telefoanele reprezentau un bun stringent, care era cautat cu ardoare de mai toata lumea, fiecare dorindu-si sa detina un astfel de terminal GSM. Daca in trecut la moda erau telefoanele care detineau ecrane color, acum, din ce in ce mai vandute sunt telefoanele cu touchscreen Samsung.

Tehnologia a avansat cu repeziciune si piata telefoanelor este din ce in ce mai competitiva in acest domeniu oferind telefoane cat mai inteligente care, de ce sa nu recunoastem, au cam inlocuit atat laptopurile cat si tabletele. Desi sunt folosite pe o scara larga, de un numar cat mai mare al populatiei, nu foarte multa lume cunoaste istoria telefoanelor cu touchscreen Samsung, si de unde a pornit toata aceasta “isterie”.

Touchscreenul sau ecranul tactil in traducere libera a aparut pentrru prima data in anul 1971, insa nu era un ecran atat de sensitiv precum sunt cele de astazi. Telefoanele cu touchscreen au fost concepute in prima instanta pentru oamenii de afaceri, insa, acestia se foloseau de ele cu ajutorul unor stilouri subtiri, deoarece softurile lor nu erau optimizate pentru acest lucru. Revolutia telefoanelor cu touchscreen s-a produs odata cu dezvoltarea tehnologica a celor de la Apple, ei fiind si fondatorii ecranului multi touch.

Insa, ce inseamna in un telefon cu touchscreen Samsung si ce il face sa fie atat de cautat de un numar din ce in ce mai ridicat al populatiei din intreaga lume?!

Pentru inceput trebuie sa intelegem  principiile pe care functioneaza un telefon cu ecran tactil si din ceea ce este el alcatuit. In mare, telefoanele cu touch contin mai multe tipuri de ecrane insa, cele mai utilizate de catre producatori si cele mai rezistente sunt ecranele rezistive si cele capacitive.

Parerile sunt impartite intre cele doua tipuri de ecrane, insa principiile pe care functioneaza acestea sunt, in mare parte, aceleasi. Ele au ca principiu de functionare conductibilitatea electrica si cum degetul este un conductor electric foarte bun, in momentul in care ecranul telefonului este atins se creeaza un camp electrostatic.

Ceea ce diferentiaza cele doua tipuri de ecrane sunt chiar materialele din care sunt fabricate. Ecranul tactil care se bazeaza pe principiul panoului capacitiv este realizat dintr-un singur strat de sticla care este acoperita cu un conductor, iar telefoanele care functioneaza pe principiul panourilor rezistive sunt alcatuite din mai multe straturi metalice.

Datorita succesului impresionant pe care l-au avut telefoanele cu ecran tactil, marile firme producatoare de astfel de terminale incearca sa produca tehnologii din ce in ce mai sofisticate, astfel incat raspunsul la apasarea degetului pe ecranul telefonului sa fie unul cat mai scurt.

Insa, problemele intervin in momentul in care telefonul cu touchscreen Samsung nu mai raspunde impulsului atat de repede pe cat v-ati dori. In acest caz se impune schimbarea acestuia cu unul nou, site-ul www.accesoriigsm.ro punandu-va la dispozitie astfel de componente la preturi de exceptie.

Indiferent de situatie, orice ati alege ca tip de principiu de functionare, telefoanele cu touchscreen reprezinta viitorul in telefonia mobila. Plecand de la cele mai simple principii si ajungandu-se pana la cele din ziua de astazi, care se bazeaza pe amprenta digitala a posesorului, acestea reprezinta un real ajutor pentru fiecare dintre noi.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like