Ce trebuie sa faci atunci cand cumperi un laptop second hand?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa faci atunci cand cumperi un laptop second hand?In ultimii ani, cumpararea unui laptop second hand a inceput sa se transforme intr-un stigmat.

Se perpetueaza ideea ca laptopurile de acest gen nu ar avea durabilitatea necesara si nu vei avea garantia ca acestea vor functiona, destul timp dupa achizitionare, asa ca ar trebui evitate cu orice pret.

Cumpara-ti cel mai bun laptop second hand! Intra pe DiablosComputer.ro!

Totusi, aceste conceptii gresite dupa parerea noastra, nu au o acoperire reala. Intr-adevar, au fost cateva cazuri cand anumite persoane au cumparat laptopuri folosite, acestea stricandu-se in mai putin de 1 an.

Daca insa vei invata ce sa alegi si vei deprinde niste cunostinte despre laptopurile second hand in general, vei stii ce sa cumperi, iar produsul ales de tine nu se va strica la scurt timp dupa cumparare.

Daca este posibil, cumpara laptopuri refurbished in loc de unele second hand.

Un laptop refurbished este in general unul care a fost foarte bine intretinut si a fost si reparat, atunci cand a fost cazul, deseori aceste interventii aducand laptopul la o stare excelenta, de aproape nou.

Deoarece laptopurile refurbished au fost examinate si intretinute corespunzator, acestea sunt mai fiabile decat cele folosite, care nu au trecut prin aceste verificari.

Desigur, proprietarul unui laptop second hand iti poate spune cu zambetul pe buze ca acesta functioneaza excelent si ca nu are nici o defectiune. Noi nu-ti sugeram sa nu-l crezi, dar atunci cand cumperi un refurbished de la o firma care l-a verificat inainte de a-l vinde, poti fi mult mai sigur de ceea ce cumperi.

Totusi, din cauza acestor verificari si sesiuni de mentenanta regulate, costul unui laptop refurbished va fi ceva mai ridicat, decat in cazul unui sh simplu.

Exista 2 tipuri de laptopuri refurbished: Cele care sunt reconditionate (refurbished) de catre producator si cele care sunt reconditionate de catre user.

Atunci cand un laptop a fost reconditionat de catre producator, poti fi sigur ca mentenanta acestuia s-a realizat corect si ca indeplineste toate standardele de functionare ale acelui producator.

Cele reconditionate de user, nu prezinta o garantie a calitatii. Acestea au fost pur si simplu, intretinute de acel user. In majoritatea cazurilor, laptopurile second hand care au fost reconditionate de un producator, constituie cea mai buna alegere.

Incearca intotdeauna sa cumperi de la un dealer serios, cu traditie pe piata.

Atunci cand te-ai decis sa cumperi un laptop sau un sistem desktop refurbished, te sfatuim sa cumperi dintr-o sursa cu reputatie.

Atunci cand cumperi online, mai ales daca te-ai decis sa achizitionezi ceva din exteriorul tarii, cele mai recomandate site-uri sunt eBay si Amazon, acestea isi verifica produsele expuse si implicit persoanele care le vand si poti fi aproape sigur ca nu te vei confrunta cu neplaceri.

Desigur, pe astfel de site-uri pot aparea si anumite probleme sau useri neseriosi, dar sunt destul de rari, iar atunci cand sunt depistati, acestia sunt indepartati imediat de pe acel site.

Atunci cand cumperi offline, te sfatuim sa cumperi de la cineva cu experienta si cunostinte vaste despre domeniul PC/IT, acestia vor cunoaste calitatea device-ului respectiv mult mai bine decat cineva care are cunostinte limitate in acest domeniu.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like