Cele mai populare genuri de jocuri pe telefon

0 Shares
0
0
0

Cele mai populare genuri de jocuri pe telefon
Ultimele cercetari in domeniu arata ca aproape 2,4 miliarde de utilizatori de smartphone-uri joaca diverse jocuri pe telefon intr-un an de zile. Ceea ce te face sa te gandesti: bun, dar care sunt cele mai populare genuri de jocuri pe telefon? Ce joaca atata lume aproape zilnic?

Am auzit cu totii de Candy Crush, de Angry Birds sau de Arena Mobil, un joc extrem de popular in China. Iata, asadar, cateva dintre cele mai populare genuri de jocuri pe telefon actuale: MOBA, Battle Royale, MMORPG, jocuri de carti sau jocuri puzzle. Mai exista cateva mentiuni onorifice precum jocurile de curse, FPS, RPG, dar niciuna dintre acestea nu ar putea invinge primele cinci categorii mentionate.

MOBA

Cunoscute si sub numele de Multiplayer Battle Arenas, aceste jocuri sunt un fel de amestec de RTS si jocuri de actiune. Acestea iti ofera controlul asupra unui personaj cunoscut sub numele de campion sau erou si poti alege dintr-o lista mare de astfel de campioni, fiecare cu propriile seturi de abilitati unice. Poti avea magi, razboinici, cavaleri intr-un astfel de joc si exista de obicei un sistem de selectare in care ii poti interzice amicului sa aleaga anumite lucruri.

Battle Royale

Recent, PUBG mobile, o creatie Tencent, a atins 400 de milioane de jucatiru cu medii zilnice de 50 de milioane. Acesta este, fara indoiala, unul dintre cele mai populare genuri de jocuri, mai ales daca iei in considerare ca aproape toate jocurile de top jucate pe PC, consola sau telefon sunt battle royales. In esenta, trebuie sa te confrunti cu alti multi jucatori pe o harta uriasa cu diverse resurse, de la arme, armuri, munitie, imprastiate in locatii aleatorii, fiind nevoie sa le aduni pentru a te apara de dusmani.

MMORPG

Acesta este unul dintre cele mai vechi genuri de jocuri care si-a facut drum chiar si in South Park. Asa si-a castigat popularitatea Red Dead Redemption 2. Acesta este, de fapt, un joc de rol online in care ridici niveluri de personaje si castigi puteri noi in timp ce inaintezi in lupta atat cu NPC-uri, cat si cu jucatori reali.

Jocurile de carti digitale

Cunoscut si sub numele de TCG, cel mai popular joc pe telefon de acest gen este Hearthstone, care se mandreste cu aproape 100 de milioane de jucatori pe mai multe platforme.

Jocurile puzzle

Aceste jocuri, jucate mai ales de persoanele de sex feminin, au devenit recunoscute prin nume precum Candy Crush, Angry Birds, Tetris. Acestea se concentreaza pe un mecanism usor de inteles, e nevoie de folosirea logicii si de gandirea rapida. Tot ce trebuie sa faca jucatorii este sa atinga sau sa gliseze cu degetul pe ecran din cand in cand, efortul nefiind unul considerabil.

Gamerii descopera de cele mai multe ori probleme cu autonomia, caz in care aleg sa cumpere un acumulator telefon nou pe care sa il puna in locul celui vechi. Atunci cand alegi doar produse de buna calitate, vestea buna este ca vei obtine cele mai bune rezultate de la telefonul tau ieftin si eficient.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like