Cum iti dai seama daca ai nevoie de un laptop sau un desktop nou?

0 Shares
0
0
0

Cum iti dai seama daca ai nevoie de un laptop sau un desktop nou?Software din ce in ce mai complex. Sisteme de operare mai solicitante. Navigare web  extensiva, pe mai multe file. Jocuri imersive. Cereti o multime de la computerul sau laptopul vostru, dar ritmul tehnologiei continua sa avanseze, iar computerele noastre nu pot tine pasul intotdeauna.

De unde stii cand e momentul sa-ti iei la revedere de la computerul vechi si sa primesti un nou sistem in viata ta? Cauti incarcator laptop? Intra pe Mentor-Market.ro.

Puteti incepe prin a incerca sa va curatati sistemul cu niste instrumente de intretinere bazate pe software (cum ar fi Ccleaner sau altele asemenea), dar, in cele din urma, chiar si calculatoarele high-end vor ajunge la sfarsitul duratei de viata utilizabile. Iata cateva semne ca poate fi timpul sa investesti intr-o masina noua:

Esti frustrat.

Poti manca un mic dejun complet in intervalul de timp necesar pentru pornirea computerului. Iti numeri degetele in asteptarea deschiderii programelor. Introduci textul si este nevoie de o clipa (sau mai multe), pentru ca textul sa apara pe ecran. Sarcinile simple par sa dureze o vesnicie.

Aveti 15 file deschise in browser-ul dvs. si totul se misca de parca ar sta. Buna ziua, frustrare! Daca ati eliminat probleme de software, atunci este timpul sa aveti o evaluare sincera a hardware-ului computerului.

Ganditi-va la acest lucru in termeni de productivitate. Cat timp pierzi cu asteptarea pe calculatorul tau? V-ati pierdut sansa de a utiliza cele mai recente si cele mai mari software-uri, deoarece computerul nu se poate descurca? Probabil ca e timpul sa scoateti acel vechi sistem la pensie.

Durata de viata a unui calculator va varia, dar daca ati avut acelasi sistem de patru sau cinci ani, atunci a trait o viata buna si a trecut cu succes testul timpului, dar va trebui inlocuit fara doar si poate.

Computerul dvs. nu indeplineste cele mai recente cerinte ale sistemului de operare

Sistemele de operare, indiferent daca este vorba de MacOS Sierra de la Apple sau de Windows 10 de la Microsoft, au anumite indicatii despre ce hardware le poate rula, mai ales cele mai recente versiuni.

De exemplu, Windows 10 solicita cel putin un procesor de 1GHz, 1 GB de memorie si un hard disk de 16 GB. Cele mai vechi computere compatibile cu MacOS Sierra sunt MacBook-urile si iMac-urile de la sfarsitul anului 2009.

Daca sunteti proprietarul unui Mac mai vechi, Apple nu va va lasa sa descarcati Sierra. Daca nu puteti rula cel mai recent sistem de operare, atunci va lipsesc actualizarile si imbunatatirile de securitate. Doar pentru ca indepliniti cerintele minime de sistem nu inseamna ca veti avea o experienta placuta pentru utilizator. Un sistem underpowered poate fi un calculator agonizant de lent.

Ai auzit zgomote ciudate.

In mod normal, un computer nu va face mult zgomot. Daca ati auzit sunete neobisnuite, acestea pot indica semne de esec inevitabil al unitatii hard disk. In primul rand, asigurati-va ca efectuati copii de rezerva ale tuturor datelor pe care doriti sa le pastrati de pe hard disk. Apoi puteti decide daca merita sa inlocuiti piesa respectiva cu una functionala sau sa cumparati un pc complet nou.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.