Cum sa identifici cel mai bun calculator pentru tine?

0 Shares
0
0
0

Cum sa identifici cel mai bun calculator pentru tine?Un calculator nou sau unele modele de calculatoare second hand reprezinta o solutie buna in special daca le cumperi la un pret avantajos pentru tine.

Daca ai o afacere si ai nevoie de calculatoare pentru a-ti dota birourile,  atunci poti gasi numeroase oferte convenabile de calculatoare second-hand pe care le poti folosi la fel de bine in activitatea pe care o desfasori.

Orice calculator are nevoie de un sistem de operare,  iar daca nu dispui de banii necesari iti poti instala un sistem de operare oferit gratuit utilizatorilor. Dupa ce cumperi calculatoarele, vei avea nevoie si de serviciile unei companii care  sa iti asigure mentenanta necesara retelei tale de calculatoare si care sa intervina de fiecare data cand e nevoie de reparatii sau ai probleme cu virusii ce pot intra in sistem.

De asemenea,  un program antivirus te poate feri de probleme de acest tip. El va trebui actualizat constant pentru a te feri de complicatii si probleme.

Un virus care patrunde in sistemul tau poate provoca mari pagube,  iar urmarile pot fi extrem de neplacute pentru tine sau pentru compania pe care o detii sau o conduci. In acest caz,  prevenirea infectarii calculatoatelor cu virusi este foarte importanta si te ajuta sa te feresti de probleme.

Pentru un calculator, cateva componente sunt foarte importante, atunci cand vrei ca el sa functioneze fara greseala sau fara sa dea unele erori.  Orice calculator are nevoie de un procesor performant,  unul dual-core sau chiar octa-core.

De asemenea,  memoria RAM trebuie sa aiba si ea capacitatea de cel putin 1 GB pentru a-ti oferi o performanta buna si rapiditate in functionare. Placa de baza trebuie aleasa astfel incat sa dispuna de cat mai multe sloturi de memorie RAM si sa fie compatibila cu tipul de procesor ales de tine. In acest mod, te asiguri ca sistemul configurat de tine va functiona fara nicio problema si nu va fi incetinit de nimic.

Vei avea nevoie si de un monitor bun pentru sistemele de tip desktop,  fiind preferabil unul cu rezolutia full HD. In prezent,  tendinta pe aceasta piata este de a transforma tabletele in adevarate calculatoare,  ele asigurand performante tot mai mari la un pret destul de bun.

Totusi,  o tableta nu poate inlocui un calculator sau un laptop in toate privintele,  iar ea trebuie cumparata in functie de ceea ce vrei sa faci cu ea si de scopul cu care o folosesti.

Desi vanzarile de tablete sunt foarte mari acum, calculatoarele nu vor disparea niciodata si nu vor putea fi inlocuite de acestea in viitorul apropiat. Poti gasi acum cele mai bune oferte de calculatoare de pe piata daca incerci sa cauti cat mai mult in magazinele de profil, in special printre oferte de sisteme desktop second-hand.

In acest mod vei putea profita la maximum de banii tai si vei avea sansa de a gasi calculatorul potrivit pentru tine. Orice tip de calculator alegi, trebuie sa te orientezi catre unul cu componente cat mai performante si sa il testezi foarte bine inainte de a lua decizia de a-l cumpara.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.