Atunci când alegeți ușa potrivită pentru casa dvs., există mulți factori de luat în considerare pentru a ajunge la decizia finală, dar, de obicei, unul dintre primii este dacă ușa ar trebui să fie din lemn, din fibră de sticlă sau din oțel.
Deși nu ar fi o surpriză faptul că se crede că lemnul este cea mai bună alegere pentru ușa dvs., este important să înțelegeți „de ce”. Și aici sunt doar câteva dintre motivele pentru care aș putea spune că nu veți regreta achiziționarea unei uși TGG.
Fiecare ușă din lemn este cu adevărat unică!
Personalizarea în toată casa este un element principal în tendințele de design. Adevărul este că proprietarii de case vor să adauge o notă personală căminului, care să reprezinte personalitatea lor.
La fel cum fiecare persoană este unică, la fel și fiecare ușă din lemn este. Nu există prese care să imprime același model, cum este pentru ușile din metal sau din fibră de sticlă. Ușile din lemn sunt confecționate din diferite piese pentru a asigura nu numai o construcție de calitate, ci pentru a asigura o ușă unică. Și pentru că lemnul este o resursă naturală, nu există două bucăți de lemn identice. Acest lucru duce la o ușă frumoasă, cu aspect natural, care este unică, pe care o veți doar tu
O întrebare pe care o au în cap adesea mulți proprietarii de case este dacă o ușă din lemn este sau nu puternică și poate rezista mulți ani. Și răspunsul pe care îl vor primi va fi mereu „da”.
Durata de viață a unei uși din lemn este influențată de calitatea materialelor și de tehnologia aleasa pentru fabricarea acesteia.
Ușile din lemn TGG sunt fabricate prin tehnica îmbinării în dinți cunoscută și sub denumirea de “finger joint”, o metodă superioară tuturor celorlalte tipuri de îmbinări, care conferă durabilitate și stabilitate. Datorită placării cu blind din lemn masiv de 5mm și a tivirii cu șipci laterale, se realizează un element stratificat care diminuează riscul de strâmbare sau torsiune.
Tăbliile sunt și ele confecționate din lamele îmbinate în dinți, astfel încât prin alăturare și lipire să formeze panoul din care se debitează forma finală a tăbliei. Pentru uniformizarea suprafeței, acestea sunt calibrate și acoperite cu furnir estetic. Astfel se va obține un aspect perfect uniform și se vor masca îmbinările sau diferențele de culoare dintre lamele.
Un alt aspect foarte important este utilizare unor freze de ultime generație cu baghetă recuperatoare. Acestea permit finisarea, respectiv lăcuirea-băițuirea tăbliilor în întreaga lor suprafață. Ulterior acestea sunt montate în cadrul foii de ușă și se aplică baghetele care o fixează. Diferența majoră este că tăbliile vor avea spațiu și elasticitate pentru a se dilata și contracta în funcție de gradul de umiditate din casă, fără să apară suprafețe nefinisate în laterale sau fractura finisajului final de lac.
Vopsirea ușilor are loc într-o cameră special amenajată pentru acest procedeu, dotată cu un sistem integrat de filtrare și condiționare a aerului. Cu ajutorul acestui sistem, aerul recirculă, usucă și presurizează împiedicând depunerea particulelor în suspensie pe ușile proaspăt lăcuite.
Acestea fiind spuse, dacă doriți să faceți o schimbare utilă și calitativă pentru îmbunătățirea aspectului casei dumneavoastră, achiziționarea unei uși din lemn este alegerea potrivită.
“Sunt uşi la care baţi insistent şi rămân veşnic închise în faţa ta, iar pe cele care ţi se deschid larg refuzi să intri!” – Anonim
Sursa imagine: usiinterior.ro