Esti in cautarea unui picamer bun?

0 Shares
0
0
0

 

esti-in-cautarea-unui-picamer-bunCu siguranta in cazul in care esti constructor iti doresti sa ai cele mai bune si cele mai profesionale scule electrice pentru a putea lucra cat mai eficient.

Ei bine, cu siguranta cand iti cumperi scule electrice pentru a incepe lucrari noi, sau vrei sa iti cumperi mai multe scule, nu trebuie sa uiti sa te gandesti si la cateva ciocane demolatoare, care in mod evident iti vor fi foarte utile pe santier.

Stim cu totii ca aceste ciocane demolatoare, sau picamere cum mai sunt cunoscute, sunt folosite pentru spargerea zidurilor si a betoanelor pe santier. Aceste unelte combina foarte bine forta de lovire a unui ciocan cu miscarea de rotatie, astfel ca sparg cu usurinta orice zid. Picamerele au o forta incredibila, care este masurata in lovituri pe minut.

In momentul in care vrei sa iti cumperi un picamer trebuie sa cunosti anumite detalii despre acestea:

Sursa de alimentare a acestora poate sa fie una electrica in cazul picamerelor cu fir, sau poate sa fie energie acumulata, in cazul in care picamerul functioneaza cu baterii. Acestea din urma sunt mult mai usor de transportat pe santier, si iti pot oferi o mai mare libertate de miscare insa sunt si mai costisitoare decat cele cu fir, iar ca un alt mare dezavantaj se poate aminti faptul ca autonomia bateriei este una scazuta.

De asemenea este important sa stii ca toate picamerele folosesc un sistem de percutie, astfel ca percutia poate sa fie mecanica sau pneumatica. Trebuie sa cunosti aceste detalii pentru ca in functie de sistemul de percutie cu care este prevazut picamerul, tu vei sti in ce materiale iti va fi permisa gaurirea.

Puterea nominala a unui picamer se masoara in Wati (W) si poate sa fie de trei tipuri, putere restransa, putere medie si putere mare. Forta de percutie a acestor unelte se masoara in jouli (J).

In caz ca te intereseaza sa cumperi un picamer bun, la un pret accesibil iti pot recomanda modelul Bosch GSH 5CE.

Acest model este foarte eficient si de o calitate superioara, motiv pentru care este incadrat in clasa modelelor profesionale.

Puterea motorului electric pe care o are acest picamer este de 1150 W, si permite o forta de spargere avansata datorita energiei care depaseste 8 jouli. Acest model detinie si multiple posibilitati de control, iar ca dezavantaje nu ar fi foarte multe. Un dezavantaj totusi ar fi acela ca sistemul SDS max nu corespunde accesoriilor SDS plus.

Un alt model interesant de ciocan demolator este Makita HK1820 care are un raport calitate – pret excelent. Acesta este perfect in cazul in care vrei sa inlaturi faianta sau tencuiala datorita motorului electric care are o putere de 550 W. Modelul acesta de la Makita garanteaza cel putin 3200 percutii pe minut si are o energie de impact de 2.8 jouli.

De asemenea un alt avantaj al sau este faptul ca este micut si usor, cantarind mai putin de 4kg, astfel ca se poate manevra foarte usor. Ca si dezavantaj al acestui model ar fi faptul ca desi mandrina este una rapida, aceasta nu este compatibila cu daltile SDS max.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, am vrut sa prezint doua modele de ciocane demolatoare produse de catre firme renumite pe piata. Cu siguranta in magazinele de specialitate dar si online se pot gasi tot felul de astfel de scule electrice, insa daca nu sunt de la un producator de renume atunci nu trebuiesc cumparate pentru ca nu poti sa stii daca sunt de calitate sau nu.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like