Panourile solare – importanta dezvoltarii locuintelor prin adoptarea unor siteme inovatoare

0 Shares
0
0
0

Observam in ultima vreme ca se pune un mare accent pe fructificarea surselor de energie regenerabila. In acest scop au fost concepute tot mai multe dispozitive care isi bazeaza functionalitatea pe aceste forme de energie, respectiv cea solara.

Pentru multi dintre noi, este firesc sa se nasca intrebarea de ce, de ce energie solara?  Ei bine, exista numeroase voci ale specialistilor in domeniu care sustin cu vehementa ca exista o serie de avantaje care fac extrem de utila, dar si de necesara folosirea unor dispozitive cu denumirea de panouri solare. Beneficiile acestora se reflecta atat asupra mediului inconjurator, cat si a bugetului nostru.

Avantajele utilizarii panourilor solare

Politica globala incurajeaza populatia sa investeasca in sistemele de incalzire sau energie electrica ce se bazeaza pe energia naturala, asigurand ca exista anumite motive bine intemeiate ce ofera maximum de productivitate.

Economisirea banilor este un prim aspect care atrage atentia in mod deosebit. Desi costurile initiale care presupun amenajarea panourilor solare sunt ceva mai ridicate, statisticile confirma faptul ca in primii cinci ani investitia este amortizata de facturile ce vin in mod considerabil mult mai reduse.

Eficienta oferita de panourile solare termice este apreciata ca fiind extrem de sporita, garantand necesarul de apa calda menajera pentru o locuinta, ajungand chiar la 80% din totalul acesteia. De aceste lucruri profita destul de mult dezvoltatorii imobiliari care pot urca preturile la locuintele cunoscute sub denumirea de “case verzi” cu pana la 20%. Sistemele neconventionale de energie in mod clar si-au creat un renume si au crescut in popularitate in randul unei mari mase de populatie, ceea ce determina ca interesul oricarui viitor de proprietar al unei locuinte sa se indrepte catre acest aspect.

Efectele panourilor solare pe plan ecologic

Nu reprezinta pentru nimeni un mister faptul ca tot mai multe campanii sau ONG-uri insista asupra eliminarii sureselor poluante si inlocuirii acestora cu surse ecologice care sa amelioreze impactul nefavorabil asupra mediului inconjurator.

Sistemele conventionale, cele pe care suntem obisnuiti sa le utilizam, produc in atmosfera un volum substantial de gaze de ardere datorita utilizarii combustibililor fosili, contribuind astfel la amplificarea cunoscutului efect de sera si in mod implicit, la incalzirea globala.

Emisia de gaze redata de o sursa inepuizabila si regenerabila cum este cea solara este echivalenta cu 0. Amprenta de carbon este redusa semnificativ, studiile aratand ca un singur panou solar care se foloseste pentru alimentarea unui boiler are efectul de a micsora considerabil emisiile de dioxid de carbon.

Datorita faptului ca in tara noastra nu sunt inca reglementate suficient de bine dispozitiile cu privire la utilizarea panourilor solare, pentru multe persoane acest lucru este considerat ca fiind mult mai complex si greu de implementat. Altii sunt nemultumiti de faptul ca firmele de asigurari nu includ in polita standard panourile solare, ceea ce constituie, oarecum, un dezavantaj. Aceste lucruri impun o remediere in timp, fiind necesara intai de toate cresterea numarului de panouri solare sau bazate pe orice alta forma de energie inepuizabila.

Modernizarea locuintelor si a stilului de viata actual nu porneste de la aspectele fizice, ci de la un profil de functionalitate care pune accentul pe un sistem de nevoi surprinse la nivel global.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.