Pro si contra ecranului de safir

0 Shares
0
0
0

Pro si contra ecranului de safir
Safirul este un material de culoare albastra, cristalizat si foarte dur, de patru ori mai dur decat sticla.

Este o varietate de corindon, mineral clasat ca duritate 9 pe locul pe scara Mohs, dupa diamant. Safirul a fost folosit in producerea blindajelor transparente din armata si la ceasuri.

Ecranul de safir poate aduce o schimbare majora smartphone-urilor. Display-ul din safir se zgarie mult mai greu. Dar safirul nu este atat de transparent si da o greutate mai mare telefonului.

Se spune insa ca ecranul de safir ar fi indestructibil. Problema principala a display-urilor de iPhone este faptul ca se pot sparge si inlocuirea geamului iPhone este o problema discutata de producatori.

Costurile unei foi de safir sunt de 10 ori mai mari decat ale unui geam tratat chimic.

Producatorii de smartphone-uri nu renunta la sticlă. Costurile unei investitii care se doreste fiabila pot insa indeparta clientii pentru ca sunt foarte ridicate.

Cand trebuie sa inlocuiti geamul iPhone-ului, veti dori sa aveti un produs cu aceleasi performante ca cel folosit. Dar va puteti gandi si la un material foarte nou pe piata, cum ar fi safirul.

Foaia subtire de Gorilla Glass are deocamdata mai multe avantaje, pentru ca aceasta este totusi mai flexibila si adaptabila la forme si curbe noi. Safirul nu se poate modela foarte usor pentru ca este dur si nu se indoaie. Materialul maleabil care sa asigure claritate, reflectivitate si chiar posibilitatea de a rezista orbirii, microbilor, murdariei este cel de care urmatoarea generatie de ecrane are nevoie.

Safirul este acum folosit cu maxima garantie la butonul convex Home cu cititor de amprente.

Se pare ca tendinta ar fi ca ecranul sa nu fie produs dintr-un safir pur, ci dintr-un material flexibil care are safir care sa permita si arcuirea ecranului telefonului.

In concluzie, cel mai probabil, display-ul iPhone-ului va fi fabricat dintr-un material in compozitia caruia intra safirul, suficient de rezistent incat sa nu se zgarie cand interactioneaza cu alte obiecte din mediu si nici sa nu se sparga la contactul cu solul.

Din 2012 se studiaza introducerea ecranului de safir si in prezent se foloseste safirul sintetic la iPhone 5 pentru camera foto si senzorul de amprenta, totusi la iPhone 6 elementul nou sticla cu strat de safir nu a mai echipat insa produsul finit, din cauza dificultatilor in productie, stocurilor insuficiente si costurilor ridicate.

In concluzie, eforturile producatorilor de a furniza un ecran indestructibil nu au fost pe deplin satisfacute pana in prezent. Posesorii de iPhone sunt deocamdata cei care trebuie sa fie extrem de atenti cu telefonul lor pentru ca inlocuirea geamului iPhone sa fie necesara atunci cand deterioarea geamului s-a produs doar in cazuri exceptionale, nu din neglijenta, ci poate din cauze de forta majora, o imprejurare externa, un defect de fabricatie.

Cand din oricare cauze se produce spargerea geamului iPhone-ului, atunci posesorul telefonului trebuie sa apeleze la serviciile de reparatii necostisitoare in prezent, pentru a reda smartphone-ului functionalitatea.

La fel ca si producatorul, si clientul se poate gandi la ecranul de safir care va oferi maxima protectie a display-ului.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.