Schimbarea casetei de directie

0 Shares
0
0
0

Caseta de directie este una dintre principalele componente ale unei masini si, dupa cum ii spune si numele, raspunde de asigurarea directiei masinii tale pe drum. La fel ca si problemele la sistemul de franare, cele intampinate la caseta de directie sunt printre cele mai frecvente si responsabile pentru producerea unor grave accidente rutiere.

De asemenea, la un control de rutina in rafic, problemele la caseta directie pot atrage cu usurinta ridicarea temporara a dreptului de a conduce si a placutelor de inmatriculare ale masinii.

Ceea ce implica, dincolo de amenda drastica, o reexaminare a soferului si drumuri nesfarsite la politie si, ulterior, pe la service-urile auto. Din acest motiv, o atentie sporita la caseta directie si la problemele acesteia, o verificare periodica a componentelor acesteia si a pieselor adiacente, poate evita problemele mai sus mentionate si, in primul rand, va ofera un plus de siguranta in trafic.

Dar sa vedem mai intai ce anume reprezinta caseta directie si care ar fi simptomele unei functionari defectuoase a acesteia.

In primul rand, caseta de directie este ansamblul de piese responsabil cu pastrarea directiei in mers, mai exact, buna transmitere a impulsului de la volan catre rotile motoare ale autovehiculului. Avand in vedere avansul tehnologic, am ajuns astazi sa avem mai multe tipuri de casete directie. Astfel, avem casete directie mecanice, casete directie hidraulice sau asistate electronic.

De asemenea, avem si varianta mixta, intre casetele de directie hidraulice si cele electrice. In mentinerea si controlul unui autovehicul pe drum, caseta de directie nu este singura insa in acest angrenaj. Practic, miscarea se transmite de la volan catre roti, prin intermediul sistemului de servodirectie, prin fuzete, pana la elementele pentru montajul rotii.

In ceea ce priveste defectele posibile ale casetei de directie, printre cele mai frecvente se numara pierderea uleiului din aceasta. Aceste scurgeri pot avea mai multe cauze, insa cea mai frecventa este uzura.

Din cauza vechimii, dar si a unei intretineri neconforme, axul din caseta de directie poate rugini, iar miscarea sa se produca greoi, cu sincope si scartaituri. Acesta este motivul pentru care schimbarea directiei de mers poate intampina probleme, de genul miscarii greoaie a volanului sau in trepte.

De asemenea, caseta de directie este sensibila la socurile din trafic, cele mai frecvente fiind insa gropile si denivelarile de la nivelul carosabilului. Toate acestea se resimt in caseta de directie care, in timp, poate conduce si la defectiuni ale pieselor cu care aceasta este in stransa legatura.

Daca depistam astfel de probleme la caseta directie, recomandarea specialistilor este sa o schimbati la un service autorizat. Aici veti primi garantie atat pentru piesele inlocuite, cat si pentru lucrarea efectuata.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.