Tot ce trebuie sa stii despre piscinele din beton

0 Shares
0
0
0

Când plănuiți o investiție atât de mare,  precum construcția unei piscine, trebuie să analizați cele trei tipuri primare de piscine – beton,  vinil și fibră de sticlă – pentru a înțelege diferențele.

Constructorii de la Aqua Euro Construct vor să aveți toate informațiile necesare despre toate tipurile de piscine pentru a lua o decizie educată cu privire la ceea ce este cel mai potrivit pentru nevoile dvs.

Pentru unii oameni, betonul este calea de urmat.

Indiferent dacă căutați aceste informații pentru prima dată sau aveți pur și simplu nevoie de o actualizare, vă invit să descoperim împreună câteva elemente de bază despre piscinele din beton. Să începem explicând ce este o piscină de beton mai detaliată.

Ce este o piscină de beton?

Cimentul este de fapt o componentă a betonului, nu același lucru, chiar dacă avem tendința de a folosi cuvintele în mod interschimbabil. Betonul este un amestec de apă, ciment, nisip și un agregat grosier (piatră sau pietriș).

O suprafață de beton este creată prin pulverizarea gunitei. Gunita este un amestec uscat pulverizat împreună cu apa, în timp ce stratul de beton este deja umed. Aceste două metode duc la același rezultat și nu au nicio diferență semnificativă de calitate dacă sunt făcute corect.

După ce pulverizarea betonului are nevoie de timp pentru a-și atinge potențialul. Nu se usucă, în sine. Se întărește și se întărește într-un proces lung. Pentru o suprafață de piscină, aceasta durează aproximativ 28 de zile.

Rezistența betonului este măsurată de psi, kilogramele pe centimetru pătrat necesare pentru strivirea lui. O rezistență medie a betonului este de 3500-4000 psi. Este controlat de câți saci de ciment se adaugă amestecului – cu cât este mai mult ciment, cu atât betonul este mai puternic. Agregatul (rocile sau pietrișul amestecat) are o rezistență la compresiune foarte mare: este nevoie de multă presiune pentru a zdrobi betonul.

Cu toate acestea, betonul are o rezistență la tracțiune foarte scăzută (față de o forță care o trage în afară), așa că atunci când încercați să o îndoiți sau să o flexați, forța trage pe suprafață și o fisurează. Pe bazinele de beton, acestea pot provoca fisuri de suprafață sau structurale. Nu este ideal. Constructorii de piscine compensează asta încadrând betonul într-o pânză de oțel. Oțelul și betonul creează împreună o structură solidă care se poate îndoi și flexa pentru a rezista forțelor apei, pământului și gravitației.

Care sunt avantajele și dezavantajele unui bazin de beton?

Betonul are avantaje semnificative în ceea ce privește aspectul. Cu toate acestea, menținerea acestei aparențe necesită mult timp, bani și efort personal.

Avantajele bazinului de beton

Avantajul principal al betonului este că este foarte  ușor de personalizat . Bazinele de beton vă oferă posibilitatea de a personaliza dimensiunea, forma sau orice alte caracteristici pe care le puteți căuta. Ar putea fi în formă de mașină dacă doriți; asta ar fi super costisitor, dar posibil realizabil.

Bazinele de beton sunt, de asemenea, foarte durabile , așa cum este fibra de sticlă. Nu trebuie să vă temeți că obiectele ascuțite vor deteriora structura piscinei, ceea ce reprezintă o slăbiciune a suprafețelor de vinil. Dacă doriți să vă lăsați câinii să înoate în piscină, unghiile lor nu vor strica betonul.

Tencuiala bazinului (finisajul interior) nu este la fel de durabilă ca structura de beton în sine și necesită refacere, ceea ce reprezintă o parte din costul pe termen lung.

Betonul arată de asemenea bine . Poate că „drăguț” nu este primul adjectiv care îmi vine în minte, dar betonul oferă un aspect clasic al piscinei. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la o căptușire sau separare a căptușelii și dacă țineți pasul cu întreținerea bazinului de beton, puteți evita petele și algele.

Dezavantajele bazinului de beton

Procesul de construcție pentru o piscină de beton este lung și extins . Nu uitați, procesul de întărire,singur durează aproape o lună și în procesul de construcție intră mult mai mult decât atât. Spre deosebire de bazinele din fibră de sticlă și vinil, care pot fi gata în câteva săptămâni, bazinele de beton necesită 3-6 luni pentru instalare.

Interiorul unei piscine de beton este durabil, dar este, de asemenea, dur și vă poate zgâria pielea, în special pentru copii. Nu puteți face prea multe despre această textură, chiar și cu rafinarea tencuielii în mod regulat.

Costul pe parcursul vieții (costurile de întreținere) este mai mare pentru bazinele din beton decât pentru bazinele de vinil sau piscinele din fibra de sticlă.

Bazinele de beton necesită multă întreținere practică . Natura poroasă a betonului înseamnă că adăpostește cu ușurință algele. Odată încorporate în suprafața unui bazin de beton, algele sunt extrem de greu de eliminat. De fapt, constructorii de piscine de beton recomandă periajul întregii suprafețe a piscinei cu o perie de oțel cel puțin o dată pe săptămână pentru a elimina eventualele alge care se află la suprafață.

Întrucât cea mai mare parte din această întreținere de rutină nu merită o muncă profesională, efortul dvs. va fi pus în această întreținere . Pe de altă parte, angajarea unui serviciu de curățare a bazinului profesional vă va economisi efort, dar nu cheltuieli.

Chimia apei este o altă problemă a bazinelor de beton.

Deoarece algele se înglobează în suprafață, trebuie să utilizați mai multe substanțe chimice pentru a-l atinge și distruge. De asemenea, betonul este pe bază de alcalin, ceea ce crește constant pH-ul apei din piscină. Trebuie să testați apa și să adăugați acid în mod regulat în apă pentru a o menține în echilibru.

Pe termen lung, piscinele din beton costă mult mai mulți bani pentru întreținere decât piscinele din fibră de sticlă sau vinil. Prețul inițial este completat de întreținerea și cheltuielile ulterioare, cum ar fi spălarea acidului de către profesioniști la fiecare 3-5 ani, mai mulți bani în produse chimice, mai mulți bani cheltuiți în energie electrică și reparatii.

0 Shares
You May Also Like