Vocea mea pentru tine- un eveniment de SUCCES la Campia Turzii!

0 Shares
0
0
0

Vocea mea pentru tine- un eveniment de SUCCES la Campia Turzii!

Când arta și filantropia se întâlnesc, aria trăirilor este copleșitoare. În seara zilei de 26 iunie 2015, Palatul Cultural “Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii, a fost guvernat de o atmosferă magică, încărcată de emoție prin concertul de muzică clasică susținut de către soliștii grupului AZEO DIVAS.

A fost concertul de lansare al unor voci marcante, al unor profesioniști desăvârșiti care și-au expus trăirile și dragostea pentru cultură și frumos prin intermediul unor arii cunoscute și apreciate de iubitorii de artă în forma ei pură și aleasă.

Ideea concertului a fost rodul colaborării fructoase a patru ONG-uri, Asociația Liberalism pentru Comunitate, Asociația Pro Assisto, Asociația Autism Câmpia Turzii și Societatea Academică Gheorghe I. Brătianu, ale căror intenții s-au împletit armonios, identificându-și scopuri și obiective comune.

Proiectul “Și noi avem drepturi”, inițiat de către Asociația Pro Assisto, reprezintă unul dintre ele. Evenimenul a purtat numele de “Vocea mea pentru tine!”, nume predestinat de altfel, deoarece, vocile a patru organizații nonguvernamentale, ale soliștilor și ale celor peste 450 de spectatori s-au reunit, bucurându-se totodată de un spectacol de excepție, pentru a susține financiar Centrul pentru Copii si Tineri cu Dizabilitati, nou constituit în cadrul proiectului “Și noi avem drepturi!”.

Acest proiect are ca scop asigurarea de suport și asistență pentru 30 de persoane cu dizabilități din Câmpia Turzii și familiilor lor (60 de părinți) în vederea recuperării și reabilitării funcționale personale, sociale și integrării în comunitate.

Astfel că, prin proiect s-a înființat un centru de recuperare pentru copiii cu autism, cu o componentă de centru de zi pentru tinerii cu dizabilități. O parte dintre acesti copii au fost prezenti in sala si, plini de emotie autentica, au oferit flori si cadouri solistilor si organizatorilor, multumind astfel, in modul lor sincer si curat, pentru interesul si preocuparea fata de cei altfel, fata de cei mai putin sanatosi, dar a caror lume este guvernata de dragoste, sinceritate si zambet. Tot acesti tineri au fost si cei care au intampinat invitatii si au oferit fiecaruia in parte un obiect simbolic, rezultat al muncii lor.

Sala de spectacole a Palatului Cultural “Ionel Floașiu” a fost plină, cum rar se intalneste la Câmpia Turzii, emoția și amploarea evenimentului atingând fiecare spectator în parte, răspunsul acestora fiind concretizat în zambete, lacrimi și aplauze în repetate randuri.

Rezultatul evenimentului este reprezentat de nivelul donațiilor celor care au participat, în valoare de 7700 lei, care contribuie o perioadă la susținerea activităților Centrului pentru Copii și Tineri cu Dizabilităti, care nu doar că au drepturi, după cum spune titlul proiectului, ci drepturile și nevoile lor speciale ar trebui să reprezinte una dintre prioritățile comunitătii locale.

Dorin Lojigan, președinte al Asociației Liberalism pentru Comunitate, în calitate de gazdă a evenimentului alături de Floriana Prahoveanu, președinte al Asociației Pro Assisto, a ținut să facă și un îndemn celor prezenți în sală: “Noi cei sănătoși, care alergăm prin viața de zi cu zi cu atâta rapiditate, ar fi bine ca uneori să ne oprim și să privim în stanga și în dreapta, să empatizăm cu părinții acestor copii și tineri mai puțin norocoși și să ne întrebăm doar atât: cum ar fi dacă aș fi eu acolo? / cum aș vrea să se întâmple lucrurile dacă aș fi eu în situație?”.

Vocea mea pentru tine- un eveniment de SUCCES la Campia Turzii!

Vocea mea pentru tine- un eveniment de SUCCES la Campia Turzii!

Vocea mea pentru tine- un eveniment de SUCCES la Campia Turzii!

Vocea mea pentru tine- un eveniment de SUCCES la Campia Turzii!

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.