Ce este SEO? Definitie, cum functioneaza si ghid complet pentru pozitionarea motorului de cautare

Ce este SEO? Definitie, cum functioneaza si ghid complet pentru pozitionarea motorului de cautare

0 Shares
0
0
0

Ce este SEO? Definitie, cum functioneaza si ghid complet pentru pozitionarea motorului de cautareCe este SEO? SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization. Este setul de tehnici si strategii axate pe optimizarea pozitionarii organice in motoarele de cautare pe Internet. Cateva exemple sunt Google, Bing, Baidu, Yahoo!, Yandex, DuckDuckGo sau YouTube.

A avea un site web pentru brandul sau compania ta este fundamentul oricarei prezente digitale, dar efortul de a-l crea este inutil daca nu te asiguri ca publicul tau il gaseste. Prin urmare, este esential sa faceti Google sa functioneze in favoarea dvs. Sa vedem ce este SEO, de ce este atat de important si cum functioneaza motoarele de cautare.

Vezi aici strategii de link building pentru diverse situatii.

Ce este SEO sau Search Engine Optimization?

SEO standuri pentru Search Engine Optimization. Este procesul de imbunatatire a vizibilitatii unui site web in rezultatele organice ale oricarui motor de cautare.

Este foarte important sa fie clar ca SEO se refera la rezultate organice, adica neplatite. Optiunea complementara (plata unui cost pe clic pentru a ocupa primele locuri pentru o anumita cautare) este cunoscut sub numele de SEM sau Search Engine Marketing. Pentru a pune o metafora, SEO este ca si cum ai cauta o parcare gratuita buna langa locul in care trebuie sa mergi, in timp ce SEM ar fi echivalentul platii pentru o parcare.

Ca si in aproape toate disciplinele de marketing online, SEO a evoluat foarte mult de-a lungul anilor. In originile sale, tehnicile de pozitionare web au fost foarte primitive si s-au bazat foarte mult pe repetarea unor cuvinte cheie specifice, in timp ce acum experienta utilizatorului este mult mai importanta.

Conceptele si tehnicile de care ar trebui sa tii cont in lumea SEO sunt:

  • Consultant SEO. Profesionistii responsabili pentru consilierea dvs., ajutandu-va si dezvoltandu-va strategia de pozitionare a motorului de cautare.
  • Pozitionare organica sau naturala. Este strategia de continut bazata pe cautarea primelor pozitii organice in motoarele de cautare.
  • Analiza SEO. Partea s-a axat pe analiza datelor de pozitionare SEO, pentru a imbunatati si optimiza continutul in timp real.
  • Pozitionare SEOsau pozitionare web. Ele sunt alte sinonime ale pozitionarii organice sau naturale. Exista mai multe tipuri de tehnici pentru a atinge acest obiectiv.
  • Optimizarea motorului de cautare. Pozitionare naturala in motoarele de cautare. Fiecare cautare se numeste SERP.
  • Prima indexare mobila. Google utilizeaza informatiile gasite in versiunea mobila a unui site web pentru a compila rezultatele cautarii.
  • SEO Marketing. Toate tehnicile de marketing s-au concentrat pe imbunatatirea pozitionarii organice in motoarele de cautare.
  • Strategia SEO. Planificarea tehnicilor care vor fi dezvoltate pentru a imbunatati pozitionarea web.
  • Blogging-ul clientilor. Autori invitati pe un blog. Ofera valoare si relevanta daca scriitorii sunt oameni importanti in sector.
  • Link building. Strategie bazata pe cautarea link-urilor primite catre site-ul nostru.
  • Blackhat SEO. Tehnici SEO penalizate de motoarele de cautare.
  • Whitehat SEO. Tehnici SEO aprobate de motoarele de cautare, etice si care ajuta la dezvoltarea unui SEO sanatos si de durata in timp.
  • Agentie SEO. Companii specializate in pozitionarea motoarelor de cautare.
  • SEO si SEM. Diferentele dintre doua concepte legate de aparitia in motoarele de cautare. Desi SEO este pozitionare organica si SEM este strategia de plata sa apara cu anunturi.
0 Shares
You May Also Like