Apple a anuntat imbunatatirea display-urilor iPhone, incepand cu 2018

0 Shares
0
0
0

Apple a anuntat imbunatatirea display-urilor iPhone, incepand cu 2018
Oficialii companiei americane Apple au anuntat cu putin timp in urma una dintre cele mai importante schimbari din istoria telefoanelor iPhone.

Planificata a avea loc in 2-3 ani de zile, aceasta imbunatatire tehnologica va fi implementata in toate modelele ulterioare de telefoane Apple. La ce se refera insa mai exact aceasta schimbare? In 2018, display-urile iPhone vor face trecerea de la tehnologia LCD la OLED.

Momentan, aceasta tehnologie de afisare grafica este folosita doar de unele produse Apple – este vorba de ceasurile Apple; telefoanele, iPad-urile si iPod-urile folosesc in continuare vechea (dar fiabila) tehnologie LED.

●    Care sunt avantajele noii tehnologii OLED?
In primul rand, aceste display-uri vor oferi in orice situatie, indiferent de luminozitate si dimensiunea ecranului, un nivel sporit de contrast. Aceste nivele vor fi foarte clar diferentiate de utilizatori.

De asemenea, OLED permite o afisare mai clara a culorii negre. Cum asa? Motivul este unul simplu, oferit chiar de catre producatorii acestei tehnologii: OLED foloseste un display care lumineaza doar culorile reale (negrul este asadar exceptat din ecuatie).

Zvonurile spun ca desi aceasta implementare este planificata pentru 2018, un mix intre LED si OLED va fi implementat in iPhone-urile noi. Exista totusi si niste limitari ale acesti noi tehnologii, ce necesita o anumita munca din partea gigantului Apple.

●    Exista si dezavantaje ale acestei solutii inovatoare?
Cu siguranta, raspunsul este afirmativ. Unele rapoarte arata ca Apple cantareste foarte bine o chestiune ce poate afecta intr-un mod profund durata de viata a iPhone-urilor. S-a ridicat asadar intrebarea: cat de mult rezista display-urile construite cu OLED?

Au acestea o viata mai scurta decat clasicele LCD? La ora actuala, doar doua mari companii de pe piata IT&C produc aceste componente – este vorba de Samsung si LG. Aceste doua firme au conceput si sunt in proces de fabricatie al panourilor OLED.

Se asteapta asadar ca ele sa fie principalele companii furnizoare de OLED pentru Apple. La ora actuala, partenerii Apple in ceea ce priveste display-urile sunt Sharp si Japan Display.

Fanii Apple isi pot pune insa intrebarea: De ce nu se face mai repede aceasta trecere? Care sunt riscurile sau ce impiedica aceasta implementare? Din pacate, raspunsul nu este atat de simplu si nu se refera doar la aspecte ce tin de tehnica.

Din contra, se pare ca Apple are inca un contract in derulare cu un important producator de ecrane LCD. Asadar, posibilele pierderi financiare impiedica o astfel de mutare.

In egala masura, interfata iOS ar avea nevoie de asemenea de o serie de ajustari pentru a putea sa fie folosita eficient. Aceasta ar trebui asadar sa faca trecerea de la versiunea actuala ce foloseste foarte mult alb (deci multa lumina) spre o versiune cu mai mult negru. Rezultatul ar fi asemanator sistemului folosit de Apple Watch. Eficienta energetica va avea desigur de castigat din aceste modificari.

Ramane de vazut care vor fi etapele urmatoare si cum ne vor influenta ele pe noi, cumparatorii. Poate acum ne bucuram de un display iPhone 5s sau 6, insa pe viitor, vom fi uimiti de ce ofera modelele 7 sau 8.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like