Avantajele prețurilor de penetrare

0 Shares
0
0
0

Stabilirea celui mai potrivit preț pentru un nou produs sau serviciu care va intra pe piață este esențială pentru a obține succes. Multe companii de comerț electronic apelează la strategii de prețuri de penetrare pentru a asigura profitabilitatea acestor articole noi. (Preţul de penetrare pe piaţă este acel preţ stabilit în momentul lansării produsului, de regulă la un nivel scăzut, în scopul cuceririi unor segmente cât mai largi.) Optarea pentru aceste prețuri va oferi comercianților avantaje competitive importante.

Avantajele prețurilor de penetrare

Pentru început, trebuie să fii conștient de poziționarea afacerii tale, publicul țintă și situația de pe piață în care produsele sau serviciile tale se vor muta. De exemplu, publicul țintă poate fi alcătuit doar din clienți care sunt fideli anumitor mărci, indiferent de prețurile acestora. Sau ar putea fi utilizatori motivați de preț și care nu se tem să încerce produse de la companii noi. Analiza acestor informații îți va permite să definești o valoare de vânzare care să corespundă nevoilor specifice ale mărcii. Beneficiile vin de aici.

Cucerirea și fidelizarea clienților noi

Intrarea pe piață cu prețuri semnificativ mai mici decât concurența va atrage, fără îndoială, atenția potențialilor clienți. Datorită unei strategii de preț de penetrare, compania poate realiza un număr mare de vânzări inițiale pentru a începe să facă profitabil acel nou produs sau serviciu. O recomandare este să îți însoțești lansarea cu o campanie de marketing eficientă, inclusiv promovare plătită, dacă dorești să beneficiezi de o vizibilitate și mai mare.

Pe termen mediu, nu vei atrage numai clienți noi, ci vei câștiga și loialitatea cumpărătorilor. Pentru a evita pierderea acestui angajament odată ce dorești să crești prețurile, poți proiecta diferite strategii de stabilire a prețurilor, cum ar fi de exemplu crearea de oferte personalizate pentru cumpărătorii tăi cei fideli. Oricum ai aborda situația, pe termen lung ai nevoie să fii la curent cu piața și competitorii tăi pentru a-ți crește prețurile fără să îți pierzi clienții. Aici îți vine în ajutor Pricevent. Acesta este un soft de monitorizare a prețurilor, care face mult mai multe decât îi spune denumirea. Poți obține informații despre produsele și stocul deținut de competitorii tăi, ofertele lor și multe alte date de care ai nevoie pentru a stabili o strategie de preț inteligentă și profitabilă.

Concurență redusă

Un alt avantaj al prețurilor de penetrare este că, uneori, datorită prețurilor tale mici, poți menține concurența la distanță, în afara pieței. Până când prețurile cresc – și produsul sau serviciul tău menține un număr stabil și profitabil de vânzări – unii concurenți nu vor putea să vă conteste prețul. Atunci vei avea nevoie să apelezi la noi strategii de stabilire a prețurilor, deoarece obiectivul companiei se va schimba. Însă nu trebuie să te îngrijorezi; cu Pricevent ai toate datele necesare pentru a dezvolta o strategie înțeleaptă.

Pe măsură ce o companie crește, ar trebui să își extindă și canalele de distribuție, odată cu obiectivul de a îmbunătăți serviciul pentru clienți, de a crește aria de influență a mărcii și de a optimiza vânzările. Acest set de beneficii te va ajuta să îți atingi obiectivele și să crești trimestru după trimestru.

În ciuda acestor beneficii, trebuie să fii precaut și să analizezi foarte atent strategia de stabilire a prețurilor de penetrare și creșterea ulterioară a prețului, deoarece acest lucru ar putea provoca nemulțumiri generale în rândul clienților și probleme de păstrare. Prețurile de penetrare pot fi foarte eficiente dacă cunoști piața și înțelegi cum va evolua planul tău de afaceri.

“Scopul unei afaceri este de a realiza și menține un client.” – Peter F. Drucker

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.