Kinetoterapia este știința medicală ce utilizează exercițiul fizic în scop terapeutic. Acest tip de terapie vă poate ajuta să vă recuperaţi dupa o accidentare, să amelioraţi o durere persistentă sau deranjantă, să preveniţi accidentari viitoare sau să faceţi faţă unei boli cronice.
Iată mai jos câteva afecțiuni în care kinetoterapia ajută la obţinerea celor mai bune rezultate posibile.
Eliminarea sau reducerea durerii
Pacienții care suferă de artrită, probleme musculare sau tendinită beneficiază de utilizarea tehnicilor și exercițiilor terapeutice precum mobilizarea țesuturilor moi sau utilizarea unor modalități precum TENS, IFC și ultrasunete.
Evitarea intervenţiilor chirurgicale
Există unele situații inevitabile în care intervenția chirurgicală este ultima soluție. Kinetoterapia poate ajuta la evitarea acestui lucru prin gestionarea și vindecarea în stadiile inițiale ale afecţiunilor. De asemenea, kinetoterapia este de ajutor în programele pre și post reabilitare, pentru a atenua complicațiile care pot apărea în cadrul intervenției chirurgicale.
Îmbunătăţirea forţei şi coordonării generale
Kinetoterapie este extrem de benefică pentru a reduce durerea în timpul sau după o intervenție chirurgicală. De asemenea, ea ajută la îmbunătățirea rezistenței generale și a robusteței corpului. Știați că kinetoterapie presupune exerciții și întinderi specifice care ajută la coordonarea cumulativă a corpului? Așadar, dacă vă confruntați cu simptome de vertij sau amețeli, vă sugerăm să luați legătura cu un kinetoterapeut.
Reducerea dependenţei de medicamente
Fiecare medicament pe care un pacient îl consumă are un efect secundar la un moment dat în viață. Anumite situații impun pacientului să ia medicamente pentru a-și controla sau a-și trata starea. De asemenea, există cazuri precum intervenția chirurgicală, în care pacientul este dependent de medicamente pentru ameliorarea durerii. Vă sugerăm kinetoterapia ca alternativă pentru reduce dependența și efectele secundare cauzate de medicamente.
Îmbunătăţirea funcţiei cardiovasculare şi a capacităţii plămânilor
Operația post-accident vascular cerebral necesită îngrijire extremă și recuperare. Kinetoterapia ajută pacienții să-și recapete simțul direcției, gradul de mobilitate și echilibru.
Gestionarea şi prevenirea leziunilor legate de sport
Dverse sporturi pot crește riscul la anumite tipuri de afecțiuni, cum ar fi ruptura ACL, cotul tenismanului, tulpina ischiogambierilor, etc. Kinetoterapia este extrem de importantă și utilă în astfel de situații deoarece oferă un tratament foarte specific pentru îmbunătățirea rezistenței și remedierea problemei simptomatice.
Forma fizică bună la toate vârstele
Bătrânețea nu este întotdeauna plăcută. Aduce cu sine anumite complicații care îngreunează stilul de viață de zi cu zi. Acestea includ artrita reumatoidă, osteoporoza, sciatica, demența, durerile de gât, durerile de spate, înlocuirea genunchiului etc. Toate aceste afecțiuni pot fi controlate și gestionate prin kinetoterapie.
Gestionarea afecţiunilor cardiace şi diabetice
S-a observat adesea că pacientul cu diabet suferă de disconfort precum dureri de genunchi, umăr și spate. Acest lucru este adesea rezultatul nivelurilor dezechilibrate de zahăr din organism. Există planuri de kinetoterapie dedicate care ajută la gestionarea durerii cauzate de diabet. Aceste planuri ajută, de asemenea, la controlul nivelurilor de zahăr.
Ușurarea sarcinii și a îngrijirii postpartum
Sarcina este o călătorie frumoasă. Cu toate acestea, multe femei se confruntă cu probleme în această călătorie, deoarece corpurile lor suferă schimbări fundamentale care afectează starea generală de bine și sănătatea. Multe femei se confruntă cu probleme precum fluctuațiile hormonale, dificultăți în desfășurarea activităților de rutină din cauza greutății corporale crescute, schimbarea obiceiurilor etc.
Pentru oricare dintre aceste probleme, kinetoterapeuţii calificaţi de la Centrul Medical AtleticoKinetic – Clinica kinetoterapie Bucuresti vor construi un program care se va potrivi nevoilor dumneavoastră specifice.