Cum sa construiesc un gard?

0 Shares
0
0
0

Cum sa construiesc un gard?

Avem nevoie de tot felul de utilaje de constructii pentru a construi cladiri mari si impunatoare. Acestea trebuie sa fie rezistente in timp, fapt pentru care trebuie construite la cel mai inailt standard. Nu trebuie sa te zgarcesti la bani atunci cand cumperi materialele necesare, sau atunci cand cumperi utilajele de care ai nevoie de pe www.epinvest.ro .

In zadar ai oameni care muncesc, daca nu le pui la dispozitie tot ce este mai bun in materie de materiale si utilaje de constructii. Calitatea trebuie sa primeze atunci cand vine vorba de constructii, deoarece nimanui nu-i place ca ceea ce a construit astazi sa se darame maine.

Orice casa are nevoie de un gard. Este total neplacut sa locuiesti intr-o curte in care nu exista gard. Trebuie sa iti marchezi teritoriul personal intr-un anume fel. Degeaba ai o curte frumoasa, daca nu ai gard. Oricand pot patrunde in ea oameni sau animale care de multe ori nu fac altceva decat sa distruga.

Materialele din care este construit un gard pot sa difere. Unii construiesc garduri de lemn, alti de marmura. Unii au preferinte pentru caramida, altii pentru plasa, si tot asa.

Interesant de stiut este faptul ca nu poti face gardul chiar cum iti trece tie prin cap. Nu ne referim aici la gardurile pe care le faci pentru a-ti ingradi locul in care ai flori sau in care tii cateva gaini. Vorbim de gardul din jurul proprietatii tale. Gardul acesta trebuie sa respecte anumite reguli impuse de autoritatile locale, ceea ce inseamna ca ai voie sa-l faci doar de o anumita inaltime, din diverse materiale sau dupa alte reguli impuse de primarii, astfel incat sa se respecte planul urbanistic al zonei in care locuiesti. Nu este de gluma. Daca nu respecti regulile, nu risti doar amenda sau daramarea gardului, ci si dosar penal.

Cel mai adesea oamenii isi construiesc garduri de lemn. Acestea au un design placut, sunt ecologice si rezistente daca sunt vopsite periodic astfel incat apa sa nu patunda foarte mult in scandura. Trebuie sa stii faptul ca pentru a face un gard in primul rand ai nevoie de o fundatie. Aceasta trebuie sa fie suficient de solida, astfel incat sa reziste in timp.

Cand sapi fundatia, adancimea potrivita este de 30 de cm, insa in zona in care vor sta stalpii de montaj, aceasta trebuie sa fie de 60 de cm. De asemenea trebuie sa construiesti o carcasa de armatura, pe care o asezi in fundatie, dupa care montezi stalpii din teava. Alineaza stalpii folosind sfori orizontale atat sus cat si jos si un boloboc pentru a vedea cat sunt acestia de drepti pe plan vertical.

Dupa ce ai fixat totul bine, poti trece la turnarea betonului. Mai intai trebuie sa torni fundatia care se afla in pamant, dupa care trebuie sa cofrezi. Abia dupa ce ai cofrat poti turna si centura de beton care se afla la exterior.

Pentru a fixa scandurile de gard, ai nevoie de platbande. In plantbande trebuie facute gauri cu ajutorul unui burghiu, la 4 cm de la fiecare margine, dupa care acestea trebuie sudate pe stalpii de fier.

Inainte de a trece mai departe, trebuie sa grunduiesti stalpii. In general se da un singur strat de grund, insa daca vrei o protectie mai buna, poti da si doua straturi.

Pentru ca scandurile pe care le montezi au nevoie de suport, trebuie sa fixezi niste rigle de lemn in pozitie verticala, rigle care trebuie fixate bine pentru o rezistenta cat mai buna a gardului.

In ceea ce priveste ulucii, este de preferat forma ascutita la capat, deoarece nu tine apa. Pentru a avea un gard frumos, trebuie  sa te asiguri ca va iesi drept, fapt pentru care din nou ai nevoie de sfoara si boloboc. Pentru a pastra distanta dintre scanduri trebuie sa folosesti un distantier. Ulucii se fixeaza folosind cuie cu o lungime de 6-7 cm.

Spor la construit!

0 Shares
You May Also Like