Cum sa intretii o pompa submersibila mare adancime?

0 Shares
0
0
0

pompa submersibila mare adancimePompele de mare adancime sunt acele dispozitive ce pot fi introduse in puturi cu diametrul de cel putin 110 mm, in scopul pomparii apei de la mare adancime la suprafata terenului. Pompele submersibile de acest tip sunt de cele mai multe ori dotate cu surub, ceea ce le face mult mai rezistente si mai sigure de utilizat.

Chiar si aceste tipuri de pompe, in speta o pompa submersibila mare adancime precum cele de pe site-ul www.pompe-submersibile.com.ro , in ciuda avantajelor precum diametrul exterior redus al pompei, eficienta ridicata sau capacitatea mare de pompare, poate intampina anumite deficiente, mai ales daca intretinerea nu este tocmai una corect realizata.

Asadar, acest lucru ne poate conduce catre intrebari cu privire la felul cum ar trebui sa intretinem o astfel de pompa submersibila mare adancime dar si potentialele probleme ce pot aparea in aceste cazuri, drept pentru care in cele ce urmeaza vom face o scurta o trecere in revista a celor mai comune defectiuni, dar si a modului de reparare.

O pompa submersibila mare adancime trebuie verificata in prealabil utilizarii din punct de vedere al debitului de apa. Acesta trebuie sa fie mai mic decat debitul pe care il are apa dintr-un put in mod normal, pentru a evita in acest fel suprasolicitarea pompei submersibile. Intretinerea corecta a cablurilor si verificarea acestora este o etapa pe care nu trebuie sa o trecem cu vederea mai ales daca pompa are deja o anumita experienta in ceea ce priveste utilizarea.

O pompa submersibila mare adancime nu trebuie lasata sa functioneze “in gol” adica fara sa fie imersata in lichid, deoarece acest lucru poate conduce catre avarii serioase ale motorului pompei, oricat de stabil si de eficient ar fi acesta. Aceste tipuri de pompe trebuie utilizate conform specificatiilor tehnice, avand in vedere specificul lucrarilor si modul in care utilizarea lor este prevazuta in mod normal.

Nerespectarea acestor conditii poate conduce catre defectarea unui astfel de produs, iar dintre defectele pe care le poate suferi o pompa submersibila mare adancime putem enumera urmatoarele: porniri sau opriri bruste sau intreruperi in ceea ce priveste functionarea, debitul sau presiunea scazuta in cazul evacuarii sau zgomotele puternice sau neobisnuite pe care pompa le poate scoate in timpul functionarii.

Acest ultim aspect poate fi remediat sau ameliorat prin verificarea componentelor pompei, astfel incat acest lucru sa scoata la iveala aparitia unor particule cu anumite dimensiuni care pot produce acel zgomot.

Intreruperile sau pornirile si opririle bruste pot fi cauzate de catre o alimentare defectuoasa cu energie electrica, sau de inundarea carcasei motorului cu anumite particule de murdarie. De asemenea in acest caz mai putem vorbi si de o posibila ardere sau defectare a motorului la nivelul bobinei de alimentare. Debitul scazut de apa poate indica fisuri la nivelul tevilor, sau o tensiune mult mai scazuta decat ar fi in mod normal necesara.

Acestea sunt doar cateva dintre defectiunile ce pot aparea, dar si cauzele ce le pot produce. Pentru fiecare dintre aceste cauze insa este necesar sa apelati la specialisti in domeniu in vederea remedierii astfel incat interventia sa nu va coste garantia produsului sau chiar functionarea ulterioara a acestora.

0 Shares
You May Also Like