Este mai periculos un Rottweiler decat un Pitbull?

0 Shares
0
0
0

Este mai periculos un Rottweiler decat un Pitbull?
Se spune ca Pitbullii sunt cei mai periculosi caini. Oamenii care nu a avut niciodata un caine si nu au nicio idee despre comportamentul acestora, spun ca acesti caini sunt incredibil de agresivi.

Aspectul lor da aceasta senzatie, insa daca ii dresezi corect, sunt la fel de blanzi ca restul raselor de caini. Altii spun ca Rottweilerii sunt chiar mai agresivi decat Pitbulii. Un caine puternic nu inseamna un caine rau – asta trebuie sa invete oamenii. Iar forta unui caine depinde de mai multi factori.

Un caine sanatos care consuma hrana potrivita lui, cum ar fi Acana Rottweiler, are putere mai mare. Sa vorbim putin despre Rottweileri. Ca si constitutie, corpul unui Rottweiler este vizibil mai mare decat al unui Pitbull. Acestia au un dublu set de dinti si au o muscatura puternica. Cu cat au capul mai mare, cu atat muscatura este mai grava.

Exista momente cand un Pitbull are unele avantaje si ar putea pune la pamant un Rottweiler cu usurinta. Insa atunci cand Rottweilerul a apucat sa puna coltii pe un Pitbull, acesta este gata. Alti oameni spun ca un Pitbull este mai rau si chiar daca este mai mic, este mai tare si mai capabil sa castige in lupta cu un Rotweiler.

Parerea mea? Orice caine poate deveni rau daca este tratat cu superficialitate sau tinut in lant. Un caine rau inseamna un stapan nepriceput. Este in instinctul unui animal care a fost abuzat toata viata sa abuzeze la randul lui. Singurii care sunt de vina sunt oamenii, nu rasa cainelui.

Un animal, oricare ar fi acesta, are nevoie de atentie, iubire si daruire, inainte de orice. Nu judecati cainii dupa rasa sau dupa ce spune mass-media si internetul. Convingeti-va singuri interactionand cu ei, incercati sa empatizati cu fiecare caine, chiar daca suna putin deplasat. Iubitorii de animale inteleg ce vreau sa spun.

Citeste-i nevoile in ochi, ofera-i dragoste, joaca-te cu el si fa-i cunostinta cu lumea si cu alte vietati. Poarta-te cu el ca si cu un copil care asteapta nerabdator sa invete ceva nou de la cineva cu constiinta.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.