Atunci cand discutam despre depozite nu vorbim doar despre rafturi ci si despre marfurile care vor fi puse pe aceste rafturi si despre toate riscurile pe care un depozit le implica. Consultantii ii sfatuiesc pe toti cei care au depozite sa incerce pe cat posibil sa externalizeze toate aceste riscuri si sa faca asigurari cat mai avantajoase pentru cazul in care se lovesc de situatii neprevazute.
Situatiile neprevazute sunt variate si includ tot felul de evenimente care pot sa afecteze un depozit, incepand de la furturi si tentative de efractie si pana la conditiile climatice care pot face ravagii, diverse alte calamitati naturale si lista poate sa continue cu siguranta.
Indiferent ce alegere faceti, daca sunteti proprietarul depozitului sau sunteti chirias riscurile la care va supuneti pe perioada desfasurarii activitatilor sunt asemanatoare si este important sa le puteti evita. Diferenta o face doar modul cum se face transferul acestor riscuri spre politele de asigurare. Pentru a se externaliza cat mai simplu riscturile noi va prezentam mai multe tipuri de asigurare pentru cazul in care sunteti proprietar dar si cele pentru cazul in care sunteti chirias.
Daca ati ales sa fiti proprietarul depozitelor este important sa aveti in vedere si modul in care va protejati investitiile si in aceasta situatie noi va recomandam mai multe tipuri de asigurari.
Asigurarea pentru daune materiale este aceea in care asiguratorul despagubeste pierderile materiale directe care sunt suferite de catre asigurati si care sunt provocate de realizarea unor riscuri ce sunt mentionate in mod specific in politele de asigurare.
Cladirile dar si alte constructii pentru activitatile economice sau pentru cele sociale care asigura in integralitatea loc constructiva pot fi facute si pentru alte instalatii si constructii. Continutul tine de destinatie si de tipurile de activitati desfasurate.
Sunt mijloace fixe precum utilajele, echipamentele, instalatiile termice si cele tehnologice, uneltele si aparatura realizata pe comanda si pentru control, codunctele tehnologice si cablurile electrice care deservesc anumite masini si utilake, motoarele si alte asemenea elemente de telecomunicatii, radio, TV, birotica si mobilier.
Sunt si mijloace circulante cum ar fi marfurile in depozite si in magazine, materiile prime si materialele si semifabricate, produsele finite care se afla pe fluxul de fabricatie ori in magazii.
Prin caluzele speciale se pot asigura de asemenea si bani si valori precum si obiecte de arta.
Asogurarea pentru avarii accidentale implica o varietate de tipuri de riscuri si este conceputa pentru a putea despagubi asiguratii in cazul in care sunt avariati in mod neprevazut si accidental.
Este vorba despre echipamentele electrice sau despe cele mecanice distruse in urma unor factori interni sau a unor factori externi. Acoperirea unei asemenea asigurari se poate modela tinand cont de nevoie specifice ale fiecarui asigurat analizand in amaunt activitatea care se desfasoara si alti factori care pot sa influenteze conditiile de risc.
Tinand cont de lucrurile tehnice, avariile accidentale sunt disfunctionalitatile, dar se asigura numai cand avariile au loc accidental, in mod neprevazut si inopinant si cand implica avarierea partiala si totala a echipamentelor. In cazul in care politele protejeaza echipamentul actiunilor factorilor externi si poate oferi protectie si contra factorilor interni.