In ce scopuri puteti folosi extract de tamaie Boswellia de la DVR Pharm?

0 Shares
0
0
0

In ce scopuri puteti folosi extract de tamaie Boswellia de la DVR Pharm?Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de tamaie indiana, este un extract din plante extras din arborele Boswellia serrata, iar acum puteti cumpara in Romania extract de tamaie Boswellia de la DVR Pharm, pe care il puteti folosi in mai multe scopuri. In cele ce urmeaza veti afla mai multe detalii despre acest aspect.

Rasina obtinuta din extractul boswellia este folosita de mai multe secole in medicina populara din Asia si Africa. Se crede ca tratamentul bolilor inflamatorii cronice cu acest produs este foarte util, insa se mai spune ca extractul de tamaie Boswellia de la DVR Pharm poate trata si o serie de alte afectiuni ale sanatatii. Boswellia este disponibil sub forma de rasina, pilule sau crema.

Ce spune cercetarea?

Studiile arata ca boswellia poate reduce inflamatia si poate fi utila in tratarea urmatoarelor afectiuni:

  • osteoartrita (OA);
  • poliartrita reumatoida (RA);
  • astm;
  • boala intestinului inflamator (IBD).

Deoarece boswellia este un antiinflamator eficient, poate fi un analgezic eficient si poate preveni pierderea cartilajului. Unele studii au descoperit ca poate fi chiar utila in tratarea anumitor forme de cancer, cum ar fi leucemia si cancerul de san.

Boswellia poate interactiona si reduce efectele medicamentelor antiinflamatorii. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza produsele boswellia, mai ales daca luati alte medicamente pentru a trata inflamatia.

Cum functioneaza boswellia?

Unele cercetari arata ca acidul boswellic poate preveni formarea leucotrienelor in organism. Leukotrienele sunt molecule care au fost identificate ca o cauza a inflamatiei. Acestea pot provoca simptome de astm.

Patru acizi din rasina boswellia contribuie la proprietatile antiinflamatoare ale plantei medicinale. Acesti acizi inhiba 5-lipoxigenaza (5-LO), o enzima care produce leucotriena. Acidul acetil-11-ceto-p-boswellic (AKBA) este considerat cel mai puternic dintre cei patru acizi boswellici. Cu toate acestea, alte cercetari sugereaza ca alti acizi boswellic sunt responsabili pentru proprietatile antiinflamatorii ale plantei.

Produsele Boswellia sunt evaluate in general pe concentratia lor de acizi boswellici.

Efecte asupra osteoartritei (OA)

Multe studii ale efectului boswelliei asupra OA au constatat ca este eficace in tratarea durerii si inflamatiei cu OA.

Un studiu din 2003, publicat in revista Phytomedicine, a constatat ca toate cele 30 de persoane cu dureri de genunchi provocate de OA, care au primit boswellia au raportat o scadere a durerii genunchiului. Ei au raportat, de asemenea, o crestere a flexiei genunchilor si cat de departe pot merge.

Studiile mai noi sustin utilizarea continua a boswellia pentru OA. Un alt studiu, finantat de o companie producatoare de boswellia, a constatat ca cresterea dozei de extract imbogatit cu boswellia a dus la o crestere a capacitatii fizice. Durerea genunchiului la OA a scazut dupa 90 de zile cu produsul boswellia,

comparativ cu o doza mai mica si cu placebo. De asemenea, a contribuit la reducerea nivelurilor unei enzime de degradare a cartilagiului.

Efecte asupra poliartritei reumatoide (RA)

Datorita proprietatilor antiinflamatorii ale plantelor, boswellia poate fi eficienta in tratarea bolilor inflamatorii ale intestinului, cum ar fi boala Crohn si colita ulcerativa (UC). Un studiu din 2001 a comparat H15, un extract special de boswellia, la medicamentul anti-inflamator cu prescriptie mesalamine (Apriso, Asacol HD). A aratat ca extractul de boswellia poate fi eficient in tratarea bolii Crohn.

Efecte asupra astmului

Boswellia poate juca un rol in reducerea leucotrienelor, ceea ce determina contractarea muschilor bronsici. Cercetarile continua si au demonstrat ca proprietatile pozitive de echilibrare a imunitatii boswelliei pot contribui la reactia excesiva la alergenii de mediu care se intampla la astm.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like