Intel si Nvidia conduc industria laptop-urilor de gaming

0 Shares
0
0
0

Intel si Nvidia conduc industria laptop-urilor de gaming
Desi vanzatorii de PC-uri tind sa lanseze produse noi de trei ori pe an, de obicei nu reimprospateaza fiecare model mai mult de o data pe an. In special, notebook-urile de afaceri pot ramane pe piata neschimbate timp de 18 luni.

Cele mai multe actualizari sunt programate sa coincida indeaproape cu programul de lansare al procesorului Intel, deoarece producatorii doresc ca toate laptopurile sa poarte cea mai recenta generatie de procesoare aproape imediat ce este disponibila. Pentru bussines-ul tau, recomandam un laptop refursbished i7, ce poate fi gasit la un pret excelent.

Intel a inceput sa livreze seria de procesoare din seria a 7-a “Kaby Lake” in Septembrie 2016, iar majoritatea laptopurilor pentru consumatori au fost revigorate in toamna. Producatorul de chip-uri a lansat versiunile Kaby din februarie 2017, versiuni quad-core si enterprise, astfel incat laptopurile de jocuri si de afaceri cu aceste procesoare, au inceput sa se produca la acel moment.

Urmatoarea actualizare a arhitecturii majore a Intel, codificata “Cannonlake”, nu va fi lansata decat cel putin in a doua jumatate a anului 2017. Cand cumparati un nou sistem, puteti spune ca un procesor de laptop este Kaby Lake daca prima cifra a numarului sau de model din patru cifre este un 7 (ex: Core i5-7200U).

De multi ani, procesoarele laptop-urilor AMD nu au avut mai nimic de spus pe piata, pentru ca au aparut pe o gama de sisteme cu performante scazute, de buget redus. Cu toate acestea, in toamna anului 2017, compania lanseaza noua sa platforma puternica pentru laptopuri Ryzen. Ne asteptam insa sa vedem Ryzen, in primul rand pe sistemele de jocuri.

In lumea laptopurilor de jocuri, actualizarile cipurilor grafice sunt chiar mai importante decat actualizarile procesorului. In August 2016, Nvidia a lansat noile GPU-uri “Pascal”, care au numere de model incepand cu 10 (ex: GTX 1060, GTX 1070).

Producatorii de laptop-uri precum Alienware, Asus si MSI au inceput imediat reimprospatarea tuturor modelelor lor pentru a incorpora Pascal, care ofera performante mult mai rapide si disponibilitate mai mare decat generatia precedenta de chip-uri Nvidia 900 (GTX 960, 970 si 980). Imbunatatirile evolutive ale performantei si a duratei de viata a bateriei intre doua generatii de procesoare Intel – de la Genul 6 la Genul 7, de exemplu – nu pot fi semnificative pe cont propriu.

Cu toate acestea, producatorii folosesc de multe ori o reimprospatare CPU sau GPU ca scuza pentru a face un laptop mai usor sau adauga functii noi precum un ecran cu rezolutie mai mare, un SSD mai rapid sau porturi noi.

Porturile Thunderbolt de pe ThinkPad Lenovo 2017, de exemplu, va permit sa va conectati pentru a incarca laptopul, monitoarele dual power si pentru a va conecta la periferice de mare viteza printr-un singur cablu.

De multe ori, o reimprospatare a cipurilor duce la lansarea unor produse complet noi, cum ar fi Asus ZenBook 3 super-subtire, lansat cu Kaby Lake. Alteori, aceasta conduce la modificari majore de proiectare la modelele existente, asa cum am vazut in actualizarea Pascal cu Alienware 13.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.