Repatriere decedati din Belgia

0 Shares
0
0
0

Repatriere decedati din BelgiaIn ciuda faptului ca majoritatea romanilor care au ales sa plece din tara si-au indreptat atentia spre tari precum Spania, Italia, Austria, Anglia sau Germania, exista si romanii care au optat pentru Belgia.

Multi dintre cei stabiliti in Belgia si-au indeplinit pe plan profesional toate obiectivele, insa au existat odata cu trecerea timpului si situatii triste in care romanii plecati in aceasta tara la munca si-au gasit sfarsitul departe de cei dragi, iar familia a fost nevoita sa opteze pentru serviciile de repatriere decedati Belgia prestate de firmele de specialitate.

De mentionat este faptul ca repatrierea decedatilor este de fapt un transport funerar international, iar repatrierea din Belgia se poate face doar respectand conditiile prevazute de legeadin aceasta tara, si in conformitate cu regulile internationale in vigoare din tara respectiva.

Atunci cand sunt contactati de catre familiile indurerate, reprezentantii firmelor de servicii funerare le ofera mai intai de toate servicii de consultanta celor care au nevoie de servicii de repatriere decedati.

Serviciile de consultanta sunt atat de necesare, pentru ca reprezentantii firmei informeaza familiie indurerate despre cum se obtin si de unde se obtin documentele necesare pentru a se putea realiza repatrierea.

De cele mai multe ori insa familiile sfasiate de durere aleg sa stea la capataiul persoanei decedate sau sa pregateasca inmormantarea acasa, in timp ce reprezentantii firmei de servicii funerare se ocupa de obtinerea tuturor actelor necesare privind transportul funerar international.

Dupa ce se obtin documentele necesare, este nevoie ca decedatul sa fie pregatit pentru repatriere, asa ca acesta va fi asezat intr-un sicriu din zinc special construit pentru repatriere, iar apoi va fi asezat cu tot cu sicriul din zinc intr-un sicriu normal, din lemn.

In ceea ce priveste sicriul special din zinc, este important de mentionat faptul ca acesta este obligatoriu pentru realizarea transportului funerar international, si se foloseste doar in asemenea cazuri speciale.

Repatrierea se poate face pe cale terestra sau pe cale aeriana. De regula, familiile indurerate opteaza pentru repatrierea decedatilor pe cale terestra, iar acestia sunt repatriati cu masini special construite pentru a fi folosite in acest sens. Discutam despre autovehicule frigorifice, care mai dispun de multe alte dotari speciale pentru acest tip de transport.

Membrii familiilor indurerate opteaza pentru aceasta varianta de transport funerar international atat pentru ca este necesar sa se intocmeasca mai putine acte, cat si pentru ca reprezinta cea mai ieftina varianta.

Exista si posibilitatea transportului funerar pe cale aeriana, insa aici deja discutam despre preturi mai mari pentru ca transportul funerar de acest gen presupune mai multe servicii.

Este necesara ridicarea persoanei decedate din locul in care aceasta se afla, urmeaza imbalsamarea si punerea intr-un sicriu special pentru transport funerar international. Este nevoie de loc rezervat pentru a se putea efectua transportul cu avionul, trebuiesc obtinute deasemenea anumite autorizatii, iar sicriul va ajunge pe cel mai apropiat aeroport aflat de locul inmormantarii.

De aici, urmeaza preluarea decedatului si transportul pana acasa sau la capela unde va fi tinut pana la inmormantare.

Aceasta procedura insa este mai costisitoare, motiv pentru care in cele mai multe cazuri familiile indurerate opteaza pentru transport funerar terestru.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.