Tradare la nivel inalt in UDMR Campia Turzii?

0 Shares
0
0
0

consilieri UDMR Campia Turzii

In ultimul articol publicat de noi pe tema demiterii vechiului viceprimar, Dorin Lojigan, si inscaunarea unui nou vice am descris o mare dilema in jurul acestei mutari. Dilema, nu singura de altfel, dar poate cea mai evidenta era schimbarea votului celor doi consilieri UDMR cu 360 de grade!

Ca orice jurnalist sau simplu bloger, interesat de urbea lui nu puteam trece peste acest aspect fara sa incerc sa gasesc un raspuns cat de cat plauzibil la aceasta transformare atat de radicala. 

Ceea ce ma mira foarte tare este ca restul presei locale si regionale nu isi pune aceasta problema, atat de evidenta in ochii tuturor! Nu vreau sa comentez de ce se intampla acest lucru, pentru ca am credinta ca cititorii mei sunt inteligenti si se prind si singuri! 🙂

Recunosc ca am dat cateva telefoane, am avut si o intalnire pe tema asta astfel incat sa descos problema pe toate partile inainte de a o publica aici. Nu imi permit sa scriu fabulatii, ci doar lucruri certe si valide verificate din mai mult de trei surse de data aceasta! Sursele sunt din interior dar din pacate nu le pot divulga in acest material. Tot ce pot sa va asigur este ca sunt 100% credibile si tot ce se scrie aici este adevarat!

Bun, ideea este ca inainte cu o zi de sedinta de consiliu cu pricina toata lumea stia ca cei doi consilieri UDMR vor iesi de la sedinta impreuna cu colegii lor din alianta ACL. De fapt si cu o ora inainte de sedinta toata lumea stia asta, sigur mai putin cei care umblasera unde trebuie!

UDMR Cluj si chiar UDMR Bucuresti au trimis directive telefonice celor doi consilieri locali, precum si presedintelui UDMR Campia Turzii, consilierul judetean Nemeti( patronul de la Tiver) ca trebuie sa il sustina neconditionat pe Dorin Lojigan.

Informatiile se pare ca s-au schimbat cu o jumatate de ora inainte de sedinta de consiliu, moment in care cei doi consilieri au recunoscut ca vor vota impotriva lui Lojigan. Daca ma intrebati pe mine jocurile erau facute mai demult dar numai atunci au lasat se se vada asta !

As putea zice ca actiunea e tipic romaneasca si mai mult in cazul acesta nu mai putem zice ca “politica este o curva” ca tindem sa jignim curvele serioase din tara asta! 🙂

Ce s-a intamplat ulterior stiti deja, e istorie ! Important de aflat este cine a luat aceasta decizie atat de brusca si mai ales de ce… Raspunsul vine de la prietenul nostru de pe Facebook d-l Ion Ion pe care imi permit sa il citez din nou :

Din pacate ungurii au tradat nu doar consiliul local ci au tradat si organizatia lor de la Bucuresti si Cluj care in disperare i-au sunat sa iasa din sala dar Nemeti nu i-a luat in seama deci ceva promisiuni cu siguranta au fost si in consecinta li sa cerut demisia deci vor pierde posturile de consilieri locali si consilier judetean.

Dar pana acolo mai vedem. De la Nemeti si de la Czutak ma asteptam sa tradeze dar la Bene Andrei nu m-as fi gandit niciodata sa faca asa ceva il credeam un om cu coloana un om care stie ce face dar incerc sa-l inteleg este angajat la CAA si mai are 1,2 ani pana la pensie Matei ia dat o singura varianta sa tradeze si iese la pensie de la CAA. Oricum sa le fie rusine.”

Mai revelator de atat nu se poate ! Bun unii zic ca domnul Nemeti ar fi primit controale “comandate” de cineva din primarie la sediul hotelului dansului si inca mai mult nu a primit nici un delegat la cazare pe perioada Zilelor Orasului, lucru care incalca o traditie a locului atat de veche cat Festivalul in sine! Posibil sa mai fi fost si alte promisiuni si amenintari pe care nu le vedem.

Cert este ca organizatia UDMR Campia Turzii a tradat nu doar fostii aliati cat si mai important, si-ar fi tradat propriul partid.

Ceea ce trebuie sa se intample acum in mod firesc este ca celor trei sa li se retraga sprijinul politic de catre UDMR , ceea ce duce implicit la pierderea functiilor avute in consiliul local si respectiv Consiliul Judetean. Si ulterior chiar excluderea lor din partid!

Asta s-ar intampla intr-o tara normala, in care macar unii oameni ar mai avea coloana vertebrala si cat de cat decenta fata de cuvantul dat. Organizatia UDMR Cluj are o reputatie de oameni seriosi care isi tin cuvantul, asa ca stam cu sufletul la gura sa vedem daca aceste fapte normale se vor intampla.

Daca ele nu se intampla putem avea in fata un caz cert de “cacialma” politica in care chiar UDMR Cluj ar fi orchestratorul sef. Zilele urmatoare ne vor lamuri in privinta acestor aspecte.

Terminam tot cu un citat din domnul Ion Ion ( om de buna credinta ) referitor la aceasta problema : “eu pot sa-ti confirm ca Nemeti a luat decizia de unu singur la ora 13:30 a fost sunat de la Cluj si de la Bucuresti cerandu-le sa iasa din sala dar el a luat o alta decizie. Ieri dupa amiaza i s-a cerut demisia lui si celor doi consilieri.

Cititi o alta conversatie foarte interesanta cu domnul Ion Ion pe contul meu de Facebook, va va ajuta sa va lamuriti mai bine! Citeste aici!

Sper din nou ca acest articol sa nu jigneasca si sa nu ofenseze pe nimeni! Scopul lui este unul singur : acela de a prezenta cititorilor nostrii culisele adevarate ale politicii facute in orasul nostru!

0 Shares
2 comments
  1. Sunt pure speculatii!!! nascute din dorinta de a explica un esec, o schimbare!. UDMR nu a tradat pe nimeni , dupa cum stiti la inceputul mandatului din 2012 alaturi de PSD si PNL, PC si-au exprimat vointa si UDMR ,alaturi de PP DD ca sustin initiativele primarului Radu Hanga, ( se poate verifica in procesele verbale ale sedintelor de atunci) si ca formeaza o majoritate alaturi de noi. Si asa au si facut.!!! S-au tinut de cuvant!……PNL in sedinta din Iulie 2014 au anuntat ca se retrag din coalitie ( si asta se poate verifica , tot in procesele verbale al CL). ……….PSD , PC si UDMR, PP DD , continua proiectul din 2012 pana la terminarea mandatului, sustinand proiectele incontinuare…ce e asa de greu de inteles????? Da in sedinta din iulie au fost discutii, fata de nominalizarea noastra , lucruri care s-au clarificat!!! Este curios ca ii faceti tradatori pe cei de la UDMR Campia Turzii, cand daca va amintiti in 2012 de si erau in coaitie la judet ( CJ) in Turda , UDMR au ales sa intre in coalitie cu primarul Stefanie!! si nu a fost nici o problema si nici nu au fost numiti tradatori.!!!!!

  2. Domnule Petre Pop sunt date certe verificate din mai mult de trei surse si toate spun aceleasi lucruri! Imi pare rau dar noi nu acuzam pe nimeni de nimic. doar analizam niste date si incercam sa tragem niste concluzii.

    Campia-Turzii.com este un altfel de presa “blog de opinii” un tip nou la noi in oras cu care va trebui sa va invatati! Daca sunteti atent la numele articolului nu acuza ci intreaba : TRADARE LA NIVEL INALT IN UDMR CAMPIA TURZII?

    E o intrebare logica pe care noi ne-am pus-o si evident o analiza cu datele avute in incercarea de a raspunde acestei intrebari! Atata tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.