Ce telefon ar trebui sa imi cumpar? Aceasta este o intrebare foarte des intalnita, in special in randul persoanelor tinere. Si cu adevarat, sa oferi un raspuns rapid si hotarat poate sa fie vazuta ca o adevarata provocare.
Cum asa? Exista la ora actuala alegeri superbe dintre care putem alege: putem aminti doar Samsung Galaxy S6, iPhone 6S Plus, Nokia Lumia sau Motorola Moto G. Exista o multime de optiuni, pentru orice gusturi si nevoi.Se rezuma insa totul la design, la marca, la pret sau la functionalitati?
Inainte de a pasi in primul magazin de telefonie mobila ce iti iese in cale sau a vizita ofertele zecilor de magazine online, arunca cel putin o privire peste sfaturile si sugestiile de mai jos. Vom prezenta cateva dintre cele mai utile informatii de care ai nevoie inainte de a face o astfel de achizitie.
Trei puncte de maxima importanta in alegerea unui nou smartphone
1. Nu te zgarci la cateva zeci de lei
Fie ca vrei un telefon la liber, fie doresti sa inchei si un contract cu unul dintre operatorii de telefonie mobila din Romania, ideea este urmatoarea: cumpara cel mai bun gadget pe care ti-l poti permite!
Cu siguranta vei avea nevoie de o camera performanta, de un procesor puternic si un display clar. Bateria, de asemenea, nu trebuie scoasa din ecuatie! Un alt factor de care multi tin cont este “revanzarea”. Dupa o anumita perioada vei putea vinde telefonul, folosit, la un pret bunicel (ne gandim aici poate la un iPhone 6 sau la un LG V10). Asadar, merita investitia!
2. Gandeste-te foarte atent la functiile si trasaturile telefonului de care ai nevoie
Altfel spus, fa-ti o lista cu toate necesitatile tale in ce priveste folosirea telefonului mobil. Nu merita sa platesti pentru ceva ce nu vei folosi niciodata.
Poate un ecran curbat nu te-ar avantaja deloc. Poate ai nevoie de un plus de rezistenta la praf, umezeala si socuri – cauta modelele ce raspund acestor nevoi. GPS, camera frontala performanta, un ecran mare, viteza de operare, dual sim…toate trebuie luate in calcul.
Cateva puncte importante: marimea ecranului (mare – peste 5,5 inch, medie 5 inch, mica 4 inch); procesorul; camera; bateria; 4G; tehnologia ecranului – unele folosesc LCD, insa la un display iPhone 6 vei intalni Retina Display (cu o rezolutie incredibila); sistemul de operare (iOs, Android, Windows, Blackberry); functii precum: NFC, incarcare wireless, scanarea amprentei digitale, monitorizarea batailor inimii, ecrane curbate etc.
3. Design-ul potrivit
Ne referim aici atat la forma telefonului, dar si la elementele de estetica. Materialele, culorile, cum se simte in mana …totul trebuie sa fie ireprosabil. Daca inca de la prima atingere esti nemultumit, sansele sunt foarte mici ca in viitor lucrurile sa se schimbe si sa te indragosti iremediabil de noul tau smartphone.
Pentru mai multe informatii, va trebui sa folosesti siteurile de specialitate ce pot sa compare unu-la-unu doua sau mai multe telefoane mobile. Intelegand diferentele dintre acestea, ramane la latitudinea ta sa decizi care este tipul de telefon potrivit nevoilor si preferintelor tale! Mult succes!