Beneficiile ciupercilor pentru ten

0 Shares
0
0
0

Dacă ai jucat vreodată jocul video, Super Mario în copilărie, știi despre ajutorul lui Mario care îi oferea super puteri, îl făcea să crească mare și îl determina să continue aventura. Dacă nu știi despre ce vorbesc, hai să descoperim împreună efectele benefice ale ciupercilor.

În viața reală, ciupercile sunt și ele un fel de super aliment. Cu un consum regulat, și noi putem profita de beneficiile acestora precum  o făcea Mario.

Ciupercile devin din ce în ce mai populare datorită versatilității și beneficiilor numeroase pentru sănătate.

Cel mai comun tip de ciupercă este ciuperca albă, care se cultivă și care este utilizată pe scară largă ca ingredient într-o gamă largă de feluri de mâncare, precum și în sosuri.

Ciupercile au proprietăți medicinale și au fost utilizate în China, Coreea și Japonia în tratamentul tulburărilor precum alergiile, artrita și bronșita, precum și cancerele de stomac, esofag și plămâni.

Beneficiile asupra pielii

Deși nu este foarte intuitiv, totuși consumul de ciuperci poate fi benefic pentru pielea ta. Ciupercile sunt bogate în vitamina D, seleniu și antioxidanți care îți protejează țesutul cutanat. Aceste sunt acum ingrediente active în creme topice, seruri și preparate faciale, deoarece extractele lor sunt considerate antioxidanți puternici. În plus, dacă ești fan al ritualului K-beauty, am o veste bună. Te poți bucura de multitudinea de efecte benefice ale ciupercilor asupra tenului  tău, deoarece producătorii s-au informat despre ele și, văzând efectele, au decis să le includă în gama de produse cosmetice coreene.

Iată câteva dintre beneficiile acestora pentru piele ta:

1.Hidratează

Acidul hialuronic este considerat ca fiind hidratantul intern al corpului, deoarece își mărește volumul îmbunătățind aspectul pielii. Reduce ridurile și liniile fine apărute odată cu vârsta. Unele ciuperci conțin o polizaharidă care este la fel de benefică pentru hidratare și pentru obținerea unui ten de invidiat precum acidul hialuronic. Pielea se simte netedă și suplă.

2.Tratează acneea

Ciupercile au un conținut ridicat de vitamina D. Acestea au proprietăți curative atunci când sunt aplicate local pe leziunile acneice. Astfel, extractele de ciuperci sunt adesea folosite în produsele de îngrijire a pielii destinate tratamentului acneei.

3.Obține un efect de iluminare a pielii

Unele ciuperci conțin acid kojic, care este un iluminator natural al pielii. Acest acid inhibă producția de melanină pe suprafața pielii. Astfel celulele noi formate în urma exfolierii celor moarte sunt mai iluminate. Este o alternativă excelentă la substanțele de iluminat chimice toxice, cum ar fi hidrochinona, care prezintă riscul de a provoca cancer de piele.

4.Beneficii anti-îmbătrânire:

Ciupercile posedă proprietăți anti-îmbătrânire. Acidul kojic este adesea utilizat în creme, loțiuni și seruri ca remediu pentru semnele de îmbătrânire, cum ar fi petele pigmentare, liniile fine și pierderea elasticității pielii. Ciupercile sporesc apărarea naturală a pielii și îmbunătățesc aspectul tenului, făcându-l sănătos.

5.Tratează afecțiunile pielii

Problemele cutanate sunt cauzate în principal de inflamație și de activitatea excesivă a radicalilor liberi. Ciupercile conțin antioxidanți, precum și compuși care au proprietăți antiinflamatorii. Utilizarea topică a acestor compuși naturali favorizează vindecarea și combate inflamațiile. Extractele de ciuperci sunt adesea utilizate în produsele pentru piele pentru tratarea afecțiunilor, cum ar fi eczemele, rozaceele și acneea.

În concluzie

Mama natură a fost atât de darnică încât ne-a oferit remedii naturale pentru foarte multe afecțiuni cu care ne confruntăm. De aceea, întotdeauna când ai de a face cu diverse probleme nu foarte grave, caută soluțiile în jurul tău și apoi apelează la produse chimice. Ai putea fi surprinsă de efectele benefice ale unor produse aparent banale.

 

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.