Cine isi poate crea un blog?

Cine isi poate crea un blog?

0 Shares
0
0
0

Cine isi poate crea un blog?
In primul rand, putem spune ca un blog este un fel de site pe internet. Putem spune deasemenea ca un blog este un fel de jurnal public in care pot sa fie povestite tot felul de intamplari, un loc in care fiecare isi poate da cu parerea, si un loc in care pot sa fie puse clipuri video, poze sau un loc in care pot fi prezentate o multime de produse.

Ei bine, un blog poate sa reprezinte solutia ideala pentru o companie care are de gand sa isi promoveze toate produsele pe care le comercializeaza, sau serviciile pe care le pune la dispozitia clientilor.

Un blog poate sa reprezinte solutia ideala si pentru cei care isi doresc sa devina cunoscuti in mediul online. De ce? Pentru ca pe blog acestia pot sa posteze tot felul de articole despre pasiunile lor, isi pot posta gandurile, pot scrie despre ce si-ar dori sa faca in viitorul apropiat.

Practic, pe un blog se poate posta orice, asa ca este important ca atat firmele cat si persoanele care isi doresc sa devina cunoscute, sa detina un blog.

Blogul este un fel de cronologie, dat fiind faptul ca tot ceea ce se posteaza pe blog va aparea in ordine cronologica inversa. Mai exact, vor aparea de fiecare data postarile noi, in timp ce postarile vechi vor aparea la urma.

Asadar, pentru ca am stabilit deja ce este un blog si cine poate avea un blog, cu siguranta trebuie sa discutam despre cum se creaza un blog.

In primul rand, pentru a se putea crea un blog, este necesara alegerea unui domeniu, iar apoi numele de domeniu trebuie inregistrat. Totodata, trebuie aleasa o extensie pentru numele domeniului, care poate sa fie: .ro, .com, .net, .org, iar exemplele pot continua.

Numele de domeniu trebuie sa fie cat mai scurt pentru a putea sa fie cat mai usor de memorat, si ce este foarte important, numele de domeniu trebuie sa fie reprezentativ pentru continutul blogului.

Odata rezolvat si acest aspect, trebuie mai apoi ales un pachet de gazduire web de la una din firmele de pe piata care ofera asemenea servicii.

Se poate opta pentru Gazduire Enterprise, insa cu siguranta exista mai multe tipuri de pachete de web hosting. Pentru un blog mic, aflat la inceput, un pachet de gazduire shared este mai mult decat suficient.

Cei care isi doresc insa un web hosting cu resurse nelimitate, pot alege un pachet de gazduire dedicata, insa care costa mult mai mult decat un pachet de gazduire shared. Ca o cale de mijloc, se poate opta pentru un server VPS.

Ei bine, odata ales si pachetul de gazduire web, blogul poate fi lansat. Adevarata provocare insa incepe din momentul lansarii blogului, dat fiind faptul ca trebuie depusa o munca titanica astfel incat acesta sa aiba un succes de invidiat.

Postarile de pe blog vor trebui sa fie foarte interesante, continutul trebuie sa fie foarte util si relevant, iar articolele ar trebui promovate astfel incat sa fie citite.

Cu siguranta daca blogul va fi si putin promovat, succesul nu se va lasa foarte mult timp asteptat.

 

0 Shares
You May Also Like