Cum iti alegi sculele pentru acasa?

0 Shares
0
0
0

Cum iti alegi sculele pentru acasa?Indiferent de faptul ca esti cel mai bun mester in prelucrarea lemnului, ca esti un mecanic auto foarte priceput, sau o simpla persoana careia ii place sa isi faca singura reparatiile in jurul casei, cu siguranta ai nevoie de o colectie de scule in casa sau in gospodarie.

Inainte de a cumpara o trusa de scule cum ar fi printre altele si trusa combinata Wert W2245, este foarte important sa te asiguri ca stii exact care sunt scopurile in care urmeaza sa utilizezi sculele.

Asigura-te ca stii la ce vei folosi in cele mai multe situatii instrumentele, iar astfel cu siguranta nu vei da gres. Daca esti electrician de exemplu, cu siguranta nu vei alege o trusa destinata instalatorilor, asa cum nici daca esti mecanic, nu vei alege o trusa care contine multe instrumente necesare in atelierul e tamplarie.

Tine cont asadar de scopurile in care vei utiliza cel mai frecvent trusa de scule, iar astfel ai toate sansele sa faci cea mai buna alegere.

Poti de-asemenea sa iti alegi sculele si individual, iar in aceste conditii trebuie sa stii in ce scopuri se folosesc acestea.

Ciocanul de exemplu este o unealta pe care trebuie sa o ai acasa neaparat. Un ciocan il poti folosi pentru a bate cuie in diferite suprafete, sau chiar pentru a sparge un zid. Exista diferite tipuri de ciocane (de tamplarie de exemplu, care are un capat pentru scos cuie).

Cheia reglabila este numita si cheie franceza, si este un instrument pe care trebuie neaparat sa il ai acasa in colectia de scule. Poti sa foloesti aceasta unealta atunci cand ai de efectuat diferite reparatii sanitare.

Surubelnita este un instrument de mana care de-asemenea nu trebuie sa iti lipseasca din colectia de scule. Poti avea nevoie de aceasta de exemplu atunci cand trebuie sa asamblezi sau sa dezasamblezi diferite obiecte de mobilier.

Poti avea de-asemenea nevoie de o surubelnita atunci cand trebuie sa desfaci suruburile pentru a schimba bateriile de la jucariile copiilor. Poti sa folosesti in foarte multe aplicatii o surubelnita.

De preferat este sa iti indrepti atentia spre surubelnite care au atat capul drept, cat si capul stea, pentru ca exista suruburi care au un tip de cap, in timp ce altele au celalalt tip de cap.

Patentul este un alt instrument de mana de care poti avea mare nevoie in casa. Poti sa il folosesti pentru a obtine o prindere mai buna atunci cand trebuie sa slabesti un surub de exemplu, iar cheia nu iti permite sa faci acest lucru.

Poti sa folosesti patentul chiar si atunci cand trebuie sa tai sau sa indoi o sarma, sau atunci cand trebuie sa dezizolezi cablurile de la instalatia electrica.

Cutterul este instrumentul care trebuie sa faca neaparat parte din trusa ta de scule. Acesta este un instrument care isi va dovedi utilitatea (este numit si cutit utilitar), atunci cand va fi nevoie sa tai diferite materiale, precum plasticul, cartonul gros, polistirenul, rigipsul, iar exemplele pot continua.

Fierastraul de mana este de-asemenea un instrument de care ai mare nevoie in gospodarie atunci cand trebuie sa tai de exemplu scanduri sau alte materiale lemnoase.

Ruleta si nivela sunt instrumente de masurat, care de-asemenea, nu trebuie sa iti lipseasca din trusa de scule. Ai nevoie de acestea de fiecare data cand trebuie sa faci masuratori.

Daca nivela o folosesti pentru a masura o suprafata astfel incat sa stii sigur daca este plana, ruleta o folosesti pentru a calcula lungimea, latimea, suprafata.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante instrumente pe care in mod evident este important sa le ai in colectia de scule.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.