Este apa cu hidrogen intr-adevar buna?

0 Shares
0
0
0

Unul dintre cele mai clare lucruri pe care stiinta ni le tot spune este ca, cea mai sanatoasa bautura pentru noi, oamenii, este apa. Aceasta nu contine zahar, sare ori alte substante chimice care pot dauna organismului, atata timp cat aceasta este filtrata corespunzator. Daca apa este sanatoasa pentru corp, atunci cresterea cantitatii de hidrogen ar trebui sa o faca si mai sanatoasa.  Atunci cand este folosit un generator de hidrogen , se obtine asa-zisa apa cu hidrogen, care a devenit din ce in ce mai populara.

Anumite companii au ajuns sa vanda sticle cu o astfel de apa, pe cand altele comercializeaza anumite tablete care se dizolva in apa, iar rezultatul este cresterea nivelului de hidrogen. Insa, cele mai cautate sunt generatoarele de hidrogen, care au un pret de vanzare destul de mare, insa sunt utile pentru cei care vor sa isi prepare singuri aceasta apa in propria casa.

Companiile afirma ca aceasta apa bogata in hidrogen poate creste nivelul de energie, poate imbunatati recuperarea in urma efortului  sau poate reduce inflamatiile. Insa exista destul de putine studii care sa ateste toate aceste afirmatii.

Beneficiile apei cu hidrogen

Cei care vand apa cu hidrogen o numesc o bautura de regenerare energetica, antioxidanta si naturala, insa este greu de precizat care sunt beneficiile pe care hidrogenul le aduce corpului.

Studiile efectuate pe om sugereaza ca aceasta apa bogata in hidrogen poate functiona ca un antioxidant  si reuseste sa reduca inflamatia din corp. Stresul oxidativ, imbatranirea si poluarea pot duce in timp la deteriorarea celulelor sau la anumite boli cronice precum cancerul. Hidrogenul poate rezolva anumite probleme provocate de inflamatie, precum diabetul de tip 2, problemele cardiace sau tulburarile cerebrale.

Chiar daca nu exista foarte multe studii in domeniu, apa bogata in hidrogen este folosita foarte des, in special in Japonia. Foarte eficient a devenit si acel tratament spa, prin care corpul este scufundat in apa cu hidrogen, iar in acest fel este prevenita aparitia ridurilor si deteriorarea pielii.

Alte studii au demonstrat faptul ca acei oameni care au consumat apa cu hidrogen au prezentat o crestere a nivelului de energie in interiorul celulelor.

Beneficiile apei cu hidrogen

Totusi, nu este foarte clar care sunt beneficiile acestui tip de apa sau care ar fi cantitatea de apa necesara a fi bauta astfel incat sa apara beneficiile.

In prezent, exista foarte multe variante de produse in care difera cantitatea de hidrogen, pe deasupra, nu exista inca o anumita formula sau o baza solida in urma careia sa se determine care este cantitatea necesara pentru a remedia problemele de sanatate existente.

Cum trebuie imbuteliata apa cu hidrogen?

Ambajul in care este imbuteliata apa este foarte important, caci expertii sustin ca hidrogenul are tendinta de a se disipa foarte repede si poate difuza prin plastic si sticla. Astfel, o data cu trecerea timpului, cantitatea de hidrogen din acest tip de apa va scadea .

Acel tip de apa bogata in hidrogen este vanduta, asadar, intr-un aluminiu special acoperit cu un anumit compus, astfel incat sa poata fi mentinut in mod eficient hidrogenul din interior.

Mai pe scurt, nu au fost facute suficiente studii pentru a descoperi care sunt intr-adevar beneficiile aduse de apa bogata in hidrogen pentru organismul uman, insa aceasta nu poate aduce cu ea ceva rau, de aceea merita incercata.

Sursa imagini https://wellnessist.ro/

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like